Je eigen prikbord maken voor 2024

Met het nieuwe jaar komen er ook nieuwe voornemens. Daarom gaan wij nog snel een eigen prikbord maken om deze voornemens een mooie plek te geven!

Meer groente eten, stoppen met roken, meer sporten of letten op je geld? Vanaf 1 januari zitten we weer vol met goede voornemens. Daarom gaan we een eigen prikbord maken om de motivatie erin te houden!  

Hier op de redactie zijn we er dol op: goede voornemens. Elk jaar verzinnen we er meer dan genoeg en dagen we elkaar uit. Minder snoepen, rondjes lopen in de lunchpauze, meer sporten, noem maar op. Maar, hoe hou je het vol? Volgens onderzoek houdt maar 8% van de mensen met voornemens het langdurig vol. En, wij willen bij die 8% horen!  

Met je eigen prikbord kun jij gemakkelijk jezelf blijven herinneren aan de goede die je hebt! Hang je voornemens duidelijk in beeld en print bijvoorbeeld wat motiverende quotes uit, om ernaast te hangen. Maar zo´n prikbord van kurk is natuurlijk niet echt een eyecatcher. Maak een saai prikbord nu interessant om naar te kijken, door het mooi te versieren. Zo blijft je oog erop vallen! 

Wat heb je nodig?

Stap 1: De voorbereiding

Maak het prikbord volledig in jouw eigen stijl, door kleuren te kiezen die bij jou passen! Voor de achtergrond gebruiken wij permanente pray, maar voor een leuk design kan je het beste acrylmarkers en 3D double liners gebruiken.  

Spuit het prikbord eerst volledig in met de permanente spray. Wij gebruikten de kleur zacht mint. Zorg dat je iets onder je prikbord neerlegt, om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk jouw vloer of tafel mee kleurt. Zijn er delen die je niet wil schilderen? Plak deze dan af met tape. Spuit met de spuitbus op ongeveer 25cm afstand, op verticale en horizontale bewegingen. Is je prikbord helemaal ingekleurd? Laat hem dan goed drogen, voordat je verder gaat. 

Stap 2: Geef de lijst een kleur

Is je prikbord droog? Haal dan voorzichtig je afgeplakte stukjes tape eraf. Nu kan je aan de slag met acrylmarkers! Schud de marker goed heen en weer voordat je hem gaat gebruiken. Haal daarna de dop van de marker en druk met de punt op een kladpapiertje. Dit zorgt ervoor dat de inkt naar de punt trekt. Versier de lijst met verschillende acrylmarkers, om hem echt te laten opvallen! Of gebruik de kleuren van jouw muren, zodat ´ie goed in huis past.  

Prikbord randen een kleur geven

Stap 3: Maak je goede voornemens

Wil je er zeker van zijn dat je jouw goede voornemens niet vergeet? Maak een opvallend kaartje voor aan het prikbord! Met de acrylic 3D double liner kan je grote, dikke, rode strepen zetten op een kaartje. Laat dit goed drogen en schrijf daarna jouw voornemen op de rode vlakken met wit of een andere kleur. Valt goed op he? Wij durven te wedden dat jij in januari gezonder, sportiever, gelukkiger voor de dag komt! 

Het resultaat

Nou, laat 2024 maar komen wat ons betreft! Je eigen prikbord maken is niet zo ingewikkeld toch? En er is voldoende plek voor al je goede voornemens. 

Alvast een heel fijne en vooral veilige jaarwisseling!

Je eigen creaties insturen

Overigens kunnen je eigen creaties ook nog eens prachtige prijzen opleveren. Tijdens de edding Feesttekenweken kun je je prachtige tekeningen insturen. En wie weet ben jij één van de gelukkige winnaars! Geef je hieronder snel op.

Doe mee met de edding Feesttekenweken!

Deel jouw zelfgemaakte creaties met edding en maak kans op mooie prijzen.
Dit vind je misschien ook leuk
Zelf kerstkaarten maken met brushpennen
Lees verder

Zelf kerstkaarten maken met brushpennen

Zelf kerstkaarten maken is het leukste wat je voor een ander kunt doen deze feestdagen. Een mooie kersttekening, een persoonlijke boodschap. Zo doe je dat.