Pasta Siciliana met tomaten en amandelen

Zomer op Sicilië kun je recreëren met Pasta Siciliana. Het is heel eenvoudig te maken en vat de Italiaanse keuken zo goed samen: lekker, makkelijk én vers.

Pasta Siciliana is zo’n gerecht wat je overal op het eiland tegenkomt als je er op vakantie gaat. Het is een alledaags gerecht wat zo makkelijk en lekker is dat iedereen het weleens maakt. 

Dus, als je een keer lekker makkelijk maar toch vers wilt koken, dan is dit een go-to recept waarmee je letterlijk in een handomdraai iets op tafel zet waar iedereen waarschijnlijk een tweede portie van wil. 

Vooral de amandelen zijn een verrassende toevoeging die structuur geven aan een anders heel eenvoudige tomatensaus. Het is uit noodzaak geboren, maar het maakt de Pasta Siciliana tot wat het is: fris, vol van smaak én verrassend door de notensmaak die je normaal niet bij een gerecht als deze verwacht. 

Dit zie je meer in het zuiden van Italië, want steek je het water over richting de kust van Amalfi dan kom je soortgelijke pastagerechten tegen waarbij ze de amandelen vervangen met pistachenoten. Dat is ook een heerlijke variatie die makkelijk te maken is én die nooit teleurstelt.

Wil je meer receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten en meer.

Pasta Siciliana met tomaten en amandelen

Het is een heel eenvoudige pasta, maar onvergetelijk lekker door de combinatie van tomaten en amandelen.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Totaal 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
Calorieën 630 kcal

Ingrediënten
 

  • 500 gram spaghetti
  • 350 gram roma tomaten (rijp maar niet té zacht)
  • 1 bosje verse basilicum
  • 3 teentjes knoflook
  • 80 gram amandelen (liefst zonder velletje)
  • 2 el olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Vul een ruime pan met water en voeg een ruime hoeveelheid zout toe. Breng aan de kook en doe de pasta erin. Kook beetgaar (al dente).
  • Ondertussen maak je de saus. Hak de knoflook en amandelen met een blender fijn. Voeg de tomaten toe en maak het geheel tot een grove saus. Wij houden ervan om de saus niet helemaal te pureren op de hoogste stand. Door de ingrediënten een beetje grof te hakken krijgt je saus structuur.
  • Giet de pasta af zodra deze klaar is en bewaar een beetje van het pastavocht. Doe de saus onderin de pan, voeg de pasta toe zodat de saus verwarmd wordt. Maak het geheel af met de verse basilicum en meng goed.
  • Zo eenvoudig kan een heerlijke zomerse pasta zijn!

Ontvang ook receptinspiratie in je inbox

Wil je meer lekkere recepten en culinair nieuws ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor onze gratis mailing vol met recepten, reviews én aanbiedingen van onze partners.

Dit vind je misschien ook leuk