Dit is nou écht op en top comfortfood waar geen schuldgevoel bij komt kijken! Een gebakken zalm met mago-avocadosalsa.
Gezonde ingrediënten, lekker veel kleur, maar boven alles enorm lekker. De romige rijst is perfect in combinatie met het knapperige velletje van de zalm, het zuur en zoet van de salsa en de zoute knapperigheid van de geroosterde maïs.
Ingrediënten
Voor de kokosrijst:
- 400 gram basmatirijst
- 400 ml kokosmelk
- 1 limoen, sap en zest
Voor de salsa:
- 2 avocado’s
- 2 mango’s
- 1 rode peper
- 1 rode puntpaprika
- 1 kleine rode ui
- 1 bosje koriander
- 2 limoenen
Voor de zalm:
- 4 zalmfilets, met huid
- 100 gram geroosterde maïs
Bereiding
Was de rijst drie tot vijf keer tot het water niet meer troebel is. Voeg de rijst toe aan een pan samen met de kokosmelk samen met het limoensap en de zest. Gebruik het blik van de kokosmelk om te vullen met water, doe deze ook bij de rijst en roer door.
Breng de rijst aan de kook, dek de pan af met een deksel en draai het vuur naar de laagste stand. Kook de rijst 10-15 minuten tot deze gaar is, de rijst moet uiteindelijk plakkerig en romig zijn.
Snijd alle ingrediënten voor de salsa in kleine blokjes en doe in een mengkom. Knijp de limoenen uit boven de salsa en roer goed door. Dek af en zet in de koelkast.
Dep de zalm droog met keukenpapier en kruid met zout en peper. Verhit een bakpan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Leg de zalmfilets met de huid naar beneden
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.