Rode bieten stamppot met runderbraadworst

Ooit weleens een rode bieten stamppot gemaakt? Zo niet dan raden we je aan dit heel snel eens te doen. Het is verrassend lekker!

Rode bieten zijn heel veelzijdig. Ze zijn het hele jaar beschikbaar, waardoor er elk seizoen de mooiste gerechten mee gemaakt kunnen worden. Zoals deze rode bieten stamppot.

De aardappelen en bieten zien er prachtig uit samen, als we niet te veel met elkaar mixen. De dieprode linten door de aardappelen zijn elke keer weer een plaatje! De braadworsten geven de juiste hoeveelheid vet om naast een gezonde maaltijd een lekkere pan comfortfood te produceren.

Rode bieten stamppot met runderbraadworst

Het is niet het eerste waar je aan denkt bij het maken van een stamppot, maar rode bieten en aardappelen zijn samen heel lekker!
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 33 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 750 gram gekookte bieten
  • 2 uien
  • 1 tl suiker
  • 2 el witte natuurazijn
  • 50 gram roomboter
  • 4 runderbraadworsten

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Voeg de aardappelen toe aan een kookpan en vul aan met water tot de aardappelen net onder staan. Breng de pan op middelhoog vuur aan de kook en breng op smaak met zout.
  • Zet een andere kookpan klaar en rasp de bieten en uien met een grove rasp in de pan. Voeg de suiker en azijn toe en zet het vuur op een laag pitje aan. Laat de bieten warm worden en roer regelmatig, de bieten hoeven niet te koken.
  • Verhit een koekenpan met de boter en een scheutje olie op middelhoog vuur. Leg de braadworsten in de pan en draai het vuur iets lager. Bak de worsten in 8 minuten goudbruin en gaar, keer ze regelmatig om.
  • Schep een glaasje kookvocht uit het water van de aardappelen en zet aan de kant. Giet de aardappelen af en stamp grof. Voeg de bieten en het braadvocht van de worsten toe aan de aardappelen. Wil je de stamppot iets smeuïger? Voeg dan een beetje kookvocht toe. Schep door elkaar, het hoeft niet perfect gemixt te zijn.
  • Serveer de stamppot samen met de worst.
Dit vind je misschien ook leuk
BLT sandwich
Lees verder

BLT sandwich met avocado

Brunch, lunch of welk moment je ook kiest, het is eigenlijk altijd een goed moment voor een BLT sandwich. En deze heeft als extraatje een puree van avocado.
Authentieke Griekse tzatziki
Lees verder

Authentieke Griekse tzatziki

Een authentieke en vooral vers gemaakte Griekse tzatziki is altijd heerlijk! Bij een borrelplank of een bbq, óf Grieks lamsvlees. Traditioneler wordt het niet!