Rode bieten stamppot met runderbraadworst

Ooit weleens een rode bieten stamppot gemaakt? Zo niet dan raden we je aan dit heel snel eens te doen. Het is verrassend lekker!

Rode bieten zijn heel veelzijdig. Ze zijn het hele jaar beschikbaar, waardoor er elk seizoen de mooiste gerechten mee gemaakt kunnen worden. Zoals deze rode bieten stamppot.

De aardappelen en bieten zien er prachtig uit samen, als we niet te veel met elkaar mixen. De dieprode linten door de aardappelen zijn elke keer weer een plaatje! De braadworsten geven de juiste hoeveelheid vet om naast een gezonde maaltijd een lekkere pan comfortfood te produceren.

Rode bieten stamppot met runderbraadworst

Het is niet het eerste waar je aan denkt bij het maken van een stamppot, maar rode bieten en aardappelen zijn samen heel lekker!
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 33 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 750 gram gekookte bieten
  • 2 uien
  • 1 tl suiker
  • 2 el witte natuurazijn
  • 50 gram roomboter
  • 4 runderbraadworsten

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Voeg de aardappelen toe aan een kookpan en vul aan met water tot de aardappelen net onder staan. Breng de pan op middelhoog vuur aan de kook en breng op smaak met zout.
  • Zet een andere kookpan klaar en rasp de bieten en uien met een grove rasp in de pan. Voeg de suiker en azijn toe en zet het vuur op een laag pitje aan. Laat de bieten warm worden en roer regelmatig, de bieten hoeven niet te koken.
  • Verhit een koekenpan met de boter en een scheutje olie op middelhoog vuur. Leg de braadworsten in de pan en draai het vuur iets lager. Bak de worsten in 8 minuten goudbruin en gaar, keer ze regelmatig om.
  • Schep een glaasje kookvocht uit het water van de aardappelen en zet aan de kant. Giet de aardappelen af en stamp grof. Voeg de bieten en het braadvocht van de worsten toe aan de aardappelen. Wil je de stamppot iets smeuïger? Voeg dan een beetje kookvocht toe. Schep door elkaar, het hoeft niet perfect gemixt te zijn.
  • Serveer de stamppot samen met de worst.
Dit vind je misschien ook leuk
Hete bliksem recept met spekjes
Lees verder

Hete bliksem recept met spekjes

Hete bliksem is zo Hollands als het maar kan zijn, daarom is dit hete bliksem recept zoals onze moeders en grootmoeders het al maakten. Geniet ervan!
Zoete gepofte aardappel met zalm
Lees verder

Zoete gepofte aardappel met zalm

Zoete gepofte aardappel is perfect om door de week gevarieerd en gezond te eten. En deze zoete aardappel wordt gevuld met zalm voor voldoende omega 3 vetzuren.
Spaghetti all amatriciana
Lees verder

Spaghetti all’Amatriciana

Soms is een eenvoudige pasta met een heerlijke tomatensaus precies wat je nodig hebt. Deze spaghetti all’Amatriciana is dan het perfect recept om te maken.
Cacio e pepe pasta
Lees verder

Cacio e pepe pasta

Als je weleens in Rome op vakantie bent geweest ken je vast een cacio e pepe pasta. Een pastagerecht met een kaas en peper, meer niet. Maar ooooooh zo lekker!