Cajun kip uit de oven van Jamie Oliver

Jamie Oliver is de koning van makkelijke recepten die iedereen kan maken én die gezond zijn! Neem bijvoorbeeld deze heerlijke cajun kip uit de oven.

Je wil gezond, gevarieerd én niet al te ingewikkeld koken? Dan is dit kiprecept uit het boek ‘Een’ van Jamie Oliver, hét ideale recept voor een doordeweekse dag zoals vandaag. Het gerecht is in ongeveer 15 minuten voorbereid.

Makkelijke recepten in een pan

‘Een’ is het meest recente boek van Jamie Oliver, vol met heerlijke en vooral makkelijke eenpansgerechten. In dit geval is het één ovenschotel, maar het heerlijke is nog steeds dat je alles in een mum van tijd bij elkaar doet en hup in de oven zet. En waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten gewoon al in de kast of koelkast staan. Ideaal om overgebleven ingrediënten op te maken of je kastjes leeg te koken!

Wil je vegetarisch eten vanavond?

Dat kan! Heb je geen zin in kip, vervang deze dan door grove stukken flespompoen of aubergine. Verder kun je precies dezelfde stappen volgen om het te bereiden.

Cajun kip uit de oven van Jamie Oliver

Cajun kip uit de oven is een recept dat geïnspireerd is op de cajun keuken uit het zuiden van de Verenigde Staten. Deze streek heeft veel invloeden uit de Franse en Afrikaanse keuken.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 2 rode uien (gehalveerd)
  • 3 verschillend gekleurde paprika's (in grove stukken gesneden)
  • 4 kippenbouten
  • 1 el cajunkruiden
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 300 gram basmatirijst (volkoren)
  • 4 el yoghurt
  • 60 gram rucola
  • 1-2 verse chilipepers (optioneel)

Bereiding

  • Begin met de oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
  • Pel en halveer de rode uien. Haal de pitjes en zaadlijsten uit de paprika’s en snijd ze in grove stukken. Doe de rode uien, paprika, kippenbouten en tenen knoflook bij elkaar in een braadslede. Voeg de cajunkruiden toe, met één eetlepel olijfolie en één eetlepel rode wijnazijn. en meng alles goed.
  • Zorg dat de kippenbouten bovenop liggen met het vel naar boven en zet de braadslede in de voorverwarmde oven. Laat 40 minuten staan.
  • Zet ondertussen de waterkoker met water aan. Haal de braadslede na 40 minuten uit de oven. Prak de zachte tenen knoflook fijn in het vocht. Strooi de basmatirijst om de kippenbouten heen en giet er 300 ml koken water bij. Dek de slede goed af met aluminiumfolie en zet weer terug in de oven. Laat de braadslede nu 20 minuten in de oven staan, of tot de rijst lekker luchtig is en de kip makkelijk loslaat van het bot.
  • Breng alles op smaak met peper en zout en verdeel de yoghurt in toefjes over de rijst. Strooi de rucola er overheen en doe er eventueel nog een scheutje olijfolie op. Heb je ervoor gekozen om er nog een versie chilipeper aan toe te voegen? Snijd deze dan in kleine ringetjes en strooi die er ook overheen.

Meer recepten van Jamie Oliver

Zin in meer eenpansgerechten van Jamie Oliver? Het boek ‘Een’ van Jamie Oliver, is overal te koop en staat vol heerlijke en makkelijke doordeweekse gerechten.

Dit vind je misschien ook leuk