Deze marmercake staat bekend om zijn prachtige swirls van vanille en chocolade, die je pas kunt zien als je de cake opensnijdt. Elke keer weer een verrassing dus!
Heerlijk om jezelf mee te verwennen als je zin in koffie hebt bijvoorbeeld. Of als er een lekker doordeweeks etentje is waar je eigen gebak bij wilt serveren. We hebben er wel op gelet dat de marmercake makkelijk te maken is, dus laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten
- 240 gram roomboter, met een beetje extra om in te vetten
- 200 gram witte basterdsuiker
- 4 verse eieren
- 1 tl vanille-extract
- 180 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 40 gram cacaopoeder
Benodigdheden:
- cakevorm
- hand- of standmixer
Bereiding
Verhit de oven voor op 160℃. Vet de cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier.
Klop de boter samen met de basterdsuiker in 5 minuten luchtig. Voeg nu één voor één de eieren toe op lage snelheid. Voeg het volgende ei pas toe als de andere helemaal is opgenomen door de boter. Voeg bij het laatste ei de vanille-extract toe.
Haal de kom nu onder de machine vandaan en spatel de gezeefde bloem, het bakpoeder en een snuf zout door het beslag. Schep de helft van het beslag in een andere kom en spatel het cacaopoeder erdoor.
Schep het basisbeslag in de cakevorm en schep het chocoladebeslag erop. Maak een zwierende beweging met een vork door het beslag, hierdoor krijg je het mooie marmereffect. Pas op dat je niet alles te veel door elkaar mixt.
Zet de cake in de oven en bak af in ongeveer 45 minuten. Check of de cake gaar is met een satéprikker.
Tags
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.