Udon noedels met biefstuk teriyaki en broccoli

Het is dinsdagavond en dat willen we niet te lang in de keuken staan. Udon noedels met biefstuk teriyaki is dan het ideale gerecht.

Teriyaki is een populaire Japanse kooktechniek en saus die bekend staat om zijn balans van zoet en hartig. Perfect voor udon noedels met biefstuk teriyaki. Lekker snel en makkelijk voor de dinsdag.

Dit recept is hoe je het bij de Japanner eet, op zijn allerlekkerst dus. De teriyaki is twee weken te bewaren in de koelkast, waardoor je makkelijk een dubbele portie kunt maken om te ‘mealpreppen’. De rest van het gerecht is zeker niet traditioneel Japans, maar wel heel lekker en gezond, omdat je de groente en de andere ingrediënten heel snel bereidt.

Udon noedels met biefstuk teriyaki en broccoli

Deze Japanse udon noedels gaan perfect samen met biefstuk teriyaki en broccoli. Het is snel, makkelijk én gezond.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 3 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 ui (in de lengte in veren gesneden)
  • 4 stengels lente-ui (in vieren gesneden)
  • 1 broccoli (in roosjes)
  • 300 gram biefstuk (in dunne reepjes)
  • 400 gram udon noedels

Voor de teriyakisaus:

  • 100 ml sake
  • 100 ml mirin
  • 100 ml sojasaus
  • 50 gram suiker

Bereiding

  • Begin met het maken van de teriyakisaus. Voeg alle ingrediënten toe aan een sauspan en breng al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat de saus daarna 10 minuten op laag vuur pruttelen. Giet de saus in een schone, afsluitbare pot en bewaar voor maximaal 2 weken in de koelkast.
  • Breng een pan met water aan de kook. Blancheer de broccoli voor 3 minuten.
  • Verhit een wok op hoog vuur met een scheutje neutrale olie. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en breng op smaak met zout en peper. Voeg de biefstukreepjes toe aan de pan en schroei rondom dicht. Haal ze daarna direct uit de pan en zet aan de kant.
  • Wok de ui 3 minuten tot deze glazig is en voeg de knoflook, gember en lente-ui toe. Wok een minuutje mee. Schep de en de broccoli in de wok en bak 2 minuten mee. Voeg de biefstuk, udon noedels en teriyakisaus toe en bak 3 minuten mee, tot de udon noedels warm zijn.
Dit vind je misschien ook leuk
Japanse misosoep
Lees verder

Japanse misosoep

Zelf een misosoep maken? Het is heel makkelijk, maar vooral ook heel erg gezond. Dus, vanaf nu gewoon helemaal zelf doen.
Gekneusde komkommersalade
Lees verder

Gekneusde komkommersalade (Pai huang gua)

Deze gekneusde komkommersalade uit China is een complete rage op TikTok. Maar is het ook lekker? Na het maken van dit recept zijn jullie waarschijnlijk ook om!
Authentieke Griekse tzatziki
Lees verder

Authentieke Griekse tzatziki

Een authentieke en vooral vers gemaakte Griekse tzatziki is altijd heerlijk! Bij een borrelplank of een bbq, óf Grieks lamsvlees. Traditioneler wordt het niet!
Pasteitjes gevuld met paddenstoelenragout
Lees verder

Pasteitjes met paddenstoelenragout

Niets zo vertrouwd als pasteitjes gevuld met paddenstoelenragout. Dus ook dit jaar staat het bij ons op het kerstmenu. Dit is wel een vegetarische versie.