Weekend weg in Drenthe: heerlijk wandelen in de bossen

Op zoek naar een plek in Nederland voor een lekker weekend weg? Waarom ga je niet eens naar Drenthe om een prachtige boswandeling te maken en om te overnachten?

Ondanks dat het herfstige weer ons niet altijd stimuleert om naar buiten te gaan, biedt de natuur in de herfst ook heel veel moois. En een weekend weg is dan perfect om hiervan te genieten. Volgens Marleen, onze vrijetijdsdeskundige van Bijzonderplekje.nl, is Drenthe dan dé plek om eens naartoe te gaan. Vooral dit huisje in het bos. 

Marleen Brekelmans komt op tal van plekken in Nederland om te ontdekken waar wij een lekker weekend weg kunnen doorbrengen. En ja, ook voor de herfst- en winterperiode heeft ze tal van bijzondere plekjes die we kunnen bezoeken. Dit keer is Marleen naar de provincie Drenthe gegaan, waar ze in het plaatsje Midlaren dit ongelofelijk mooie plekje bezocht: Boshuis Havestedt. Midden in de natuur in de kop van Drenthe, vlakbij Groningen. 

Weekend weg in Midlaren

De herfst zorgt voor prachtige natuur met de meest mooie en intense kleuren. En, nu het vaker regent is niets lekkerder dan binnenshuis te genieten van de natuur buiten, zonder hiervoor de kou en regen te moeten trotseren. Dat kun je natuurlijk lekker thuis doen, maar waarom ga je niet lekker een weekend weg in eigen land? Ons land heeft tal van prachtige plekken waar je écht even tot rust kunt komen en waar je volop van de natuur kunt genieten.

Ergens verstopt in de bossen in Midlaren, in de kop van Drenthe, ligt het heerlijke Boshuis Havestedt. Havestedt staat midden in het Drentse landschap. Vanuit huis heb je uitzicht op het eigen bosterrein, dus als je ergens wilt ontspannen deze herfst, dan moet je hier zijn. Het boshuis is helemaal gericht op de natuur. De grote ramen rondom de woonkamer – met een heerlijke bank om op neer te ploffen – zorgen ervoor dat de omgeving om het huis echt naar binnen wordt gehaald. 

Verder heeft het huis een keuken met alles wat je nodig hebt en een eethoek om samen aan te tafelen. Want zeg nou eerlijk, lekker warm binnen met heerlijk eten is extra gezellig nu het eerder donker wordt. Via de openslaande deuren kun je zo het terras op om even een frisse neus te halen, mocht het weer het toelaten. 

De omgeving rondom het boshuis is echt adembenemend. Je waant je soms helemaal in Scandinavië, maar het is gewoon Drenthe!

Uniek Drents landschap

Ondanks dat het weer niet altijd mee zit in de herfst, zijn er genoeg prachtige herfstdagen. De koude, scherpe lucht, maar met een heerlijk zonnetje. Dé perfecte herfstdag om eropuit te gaan. En, vanaf het boshuis ben je zo in de natuur!

De omgeving rondom Boshuis Havestedt is echt adembenemend. Door de ruige en uitgestrekte natuur, waan je je soms net in Scandinavië. Het boshuis ligt in Vijftig Bunder, een heidegebied. Vijftig Bunder is onderdeel van Nationaal Park Drentsche Aa. Dit is het best bewaarde beek en esdorpenlandschap van West-Europa. Het gebied biedt niet alleen ongerepte natuur, maar je kunt er ook veel dieren spotten. Zo grazen er paarden en Schotse Hooglanders in het gebied. Als je het gebied wil ontdekken, raadt Marleen je aan om de wandelroute Noordlaarderbos en de Vijftig Bunder te volgen.

Zin om op te warmen met een kop koffie of thee? Of lekker te ontspannen met een goed glas rode wijn? Ga dan naar Paviljoen Meerzicht. Dit ligt vlakbij het Zuidlaardermeer in het zuidelijke puntje. Geniet van de mooie zonsondergang boven het meer. Net iets buiten Zuidlaren vind je restaurant La vita è bella. Een Italiaans restaurant die je niet verwacht hier in the middle of nowhere. Verder ligt ook Groningen niet ver vanaf Boshuis Havestedt. Dus ook een bezoekje aan de stad is zo geregeld!

Na inspanning komt ontspanning

Na een heerlijk lange wandeling is het natuurlijk tijd om te ontspannen. En, dat kan ook zeker in het boshuis. Niet alleen heeft het huis een heerlijke living om te ontspannen. Het huis is ook nog eens voorzien van een hottub. Warm jezelf hier heerlijk in op! En, voor de diehards is er ook een zwemvijver. Duik jij er in?

Wil je meer ontdekken over Boshuis Havestedt in Drente? Bekijk dan alle informatie op Bijzonderplekje.nl
Dit vind je misschien ook leuk
Met museumjaarkaart naar het Czaar Peterhuisje in Zaandam
Lees verder

Met de museumjaarkaart op pad in… Zaandam

Er is een museum in Zaandam waarmee je met je museumjaarkaart gratis naartoe kunt gaan: het Czaar Peterhuisje. Een bijzonder museum met een rijke historie.