Herfstsalade met gekarameliseerde pompoen, romige burrata en chimichurri

Tijdens de herfst wil je gezond ‘comfortfood’ eten wat ook makkelijk te maken is. Deze herfstsalade met pompoen is daar een voorbeeld van.

Burrata! Wie houdt er niet van? Deze romige kaas heeft de afgelopen jaren zijn opmars gemaakt in Nederland en ondertussen staat hij op bijna elke menukaart. Deze kaas is zó romig dat hij vernoemd is naar ‘burro’, wat Italiaans is voor boter. En voor deze herfstsalade met pompoen dé ideale toevoeging.

Ingrediënten

Voor de gekarameliseerde pompoen:

  • 1 kleine hokkaido pompoen
  • 3 el olijfolie
  • 2 el honing

Voor de chimichurri: 

  • ½ bosje tijm, gerist
  • 1 rode verse peper
  • ½  bosje verse peterselie
  • ½ bosje verse koriander
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen, schil
  • 120 ml extra vierge olijfolie
  • 60 ml rode wijnazijn

Voor de garnering:

  • 1 handje ongezouten pinda’s, grofgehakt 
  • 2 burrata’s
  • 150 gram slamelange met rode biet

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220℃.

Snijd de pompoen in tweeën en schraap de zaden eruit met een lepel. Snijd beide helften vervolgens in 6 partjes. Meng de pompoenstukjes in een grote kom met olijfolie, honing, zout en peper en leg ze met de schil naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in 30 tot 40 minuten gaar, tot je er makkelijk met een vork doorheen kunt prikken en de pompoen gekarameliseerd is.

Snijd ondertussen de peterselie, koriander, rode peper, knoflook en citroenrasp fijn en mix met de tijm, olijfolie en rode wijnazijn in een kommetje.  

Mix een derde van de chimichurri door de slamelange en leg deze op een schaal. Verdeel de pompoen over de salade. Scheur de burrata’s in tweeën en leg ze met de romige kant naar boven tussen de stukken pompoen in. Garneer met de rest van de chimichurri en de grofgehakte pinda’s.

Dit vind je misschien ook leuk
Soep met tortellini en spinazie
Lees verder

Soep met tortellini en spinazie

Tortellini pasta vinden we natuurlijk al overheerlijk, maar wat dacht je van een soep met tortellini? Het is wat ons betreft nu al de hit van het nieuwe jaar!
Marmercake maken met chocolade
Lees verder

Marmercake maken met chocolade

Wie is er niet dol op een overheerlijk baksel uit eigen oven? Deze marmercake maken is heel makkelijk, met heerlijke chocolade én natuurlijk wat vanille.
Stamppot met zuurkool en cranberries
Lees verder

Stamppot met zuurkool en cranberries

Een stamppot met zuurkool en cranberries is niet alleen heel lekker, het is ook hartstikke goed voor onze darmflora omdat de kool gefermenteerd is.