Herfstsalade met gekarameliseerde pompoen, romige burrata en chimichurri

Tijdens de herfst wil je gezond ‘comfortfood’ eten wat ook makkelijk te maken is. Deze herfstsalade met pompoen is daar een voorbeeld van.
Herfstsalade met pompoen
Herfstsalade met pompoen

Burrata! Wie houdt er niet van? Deze romige kaas heeft de afgelopen jaren zijn opmars gemaakt in Nederland en ondertussen staat hij op bijna elke menukaart. Deze kaas is zó romig dat hij vernoemd is naar ‘burro’, wat Italiaans is voor boter. En voor deze herfstsalade met pompoen dé ideale toevoeging.

Ingrediënten

Voor de gekarameliseerde pompoen:

  • 1 kleine hokkaido pompoen
  • 3 el olijfolie
  • 2 el honing

Voor de chimichurri: 

  • ½ bosje tijm, gerist
  • 1 rode verse peper
  • ½  bosje verse peterselie
  • ½ bosje verse koriander
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen, schil
  • 120 ml extra vierge olijfolie
  • 60 ml rode wijnazijn

Voor de garnering:

  • 1 handje ongezouten pinda’s, grofgehakt 
  • 2 burrata’s
  • 150 gram slamelange met rode biet

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220℃.

Snijd de pompoen in tweeën en schraap de zaden eruit met een lepel. Snijd beide helften vervolgens in 6 partjes. Meng de pompoenstukjes in een grote kom met olijfolie, honing, zout en peper en leg ze met de schil naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in 30 tot 40 minuten gaar, tot je er makkelijk met een vork doorheen kunt prikken en de pompoen gekarameliseerd is.

Snijd ondertussen de peterselie, koriander, rode peper, knoflook en citroenrasp fijn en mix met de tijm, olijfolie en rode wijnazijn in een kommetje.  

Mix een derde van de chimichurri door de slamelange en leg deze op een schaal. Verdeel de pompoen over de salade. Scheur de burrata’s in tweeën en leg ze met de romige kant naar boven tussen de stukken pompoen in. Garneer met de rest van de chimichurri en de grofgehakte pinda’s.

Wat anderen nu lezen
Peri peri kip recept van Donna Hay

Peri peri kip recept van Donna Hay

Dit peri peri kip recept van Donna Hay is heel makkelijk zelf te maken én als je van pittig houdt is dit het perfecte gerecht voor door de week.
Crispy chili olie maken

Crispy chili olie maken

Crispy chili olie krijg je vaak als je Chinees eten bestelt. Je vraagt je dan altijd af: hoe maken ze dat toch? Met dit recept kun je het nu ook!
Zelf een zuurdesemstarter maken

Je eigen zuurdesemstarter maken

Zelf zuurdesembrood bakken, het is heel populair. Maar hoe begin je? Alles start met zelf een zuurdesemstarter maken. We gaan het stap voor stap doen.
Frisse aardappelsalade

Frisse aardappelsalade

Een aardappelsalade kan heel ‘saai’ zijn. Maar daar brengt dit recept verandering in! Het is fris van smaak én fris van kleur. Wat wil je nog meer?!