Herfstsalade met gekarameliseerde pompoen, romige burrata en chimichurri

Tijdens de herfst wil je gezond ‘comfortfood’ eten wat ook makkelijk te maken is. Deze herfstsalade met pompoen is daar een voorbeeld van.

Burrata! Wie houdt er niet van? Deze romige kaas heeft de afgelopen jaren zijn opmars gemaakt in Nederland en ondertussen staat hij op bijna elke menukaart. Deze kaas is zó romig dat hij vernoemd is naar ‘burro’, wat Italiaans is voor boter. En voor deze herfstsalade met pompoen dé ideale toevoeging.

Ingrediënten

Voor de gekarameliseerde pompoen:

  • 1 kleine hokkaido pompoen
  • 3 el olijfolie
  • 2 el honing

Voor de chimichurri: 

  • ½ bosje tijm, gerist
  • 1 rode verse peper
  • ½  bosje verse peterselie
  • ½ bosje verse koriander
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen, schil
  • 120 ml extra vierge olijfolie
  • 60 ml rode wijnazijn

Voor de garnering:

  • 1 handje ongezouten pinda’s, grofgehakt 
  • 2 burrata’s
  • 150 gram slamelange met rode biet

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220℃.

Snijd de pompoen in tweeën en schraap de zaden eruit met een lepel. Snijd beide helften vervolgens in 6 partjes. Meng de pompoenstukjes in een grote kom met olijfolie, honing, zout en peper en leg ze met de schil naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in 30 tot 40 minuten gaar, tot je er makkelijk met een vork doorheen kunt prikken en de pompoen gekarameliseerd is.

Snijd ondertussen de peterselie, koriander, rode peper, knoflook en citroenrasp fijn en mix met de tijm, olijfolie en rode wijnazijn in een kommetje.  

Mix een derde van de chimichurri door de slamelange en leg deze op een schaal. Verdeel de pompoen over de salade. Scheur de burrata’s in tweeën en leg ze met de romige kant naar boven tussen de stukken pompoen in. Garneer met de rest van de chimichurri en de grofgehakte pinda’s.

Dit vind je misschien ook leuk
Vissoep met garnalen en kokos
Lees verder

Vissoep met garnalen en kokos

Een lekkere kom met warme soep, daar wordt iedereen toch blij van met dit weer? Vooral een gezonde Aziatische vissoep met garnalen.
Sheperds pie recept
Lees verder

Sheperd’s pie recept

In Groot Brittannië wordt het traditioneel op een zaterdag gegeten, maar wij eten dit Sheperd’s pie recept gewoon lekker vanavond!
Portugees boerenkool recept caldo verde
Lees verder

Portugees boerenkool recept Caldo Verde

Wij eten boerenkool vooral in een stamppot, maar de Portugezen maken er ook soep van. Caldo Verde is een boerenkool recept wat heerlijk opwarmt deze dagen.