De eerste koffie van de dag van Marie Claire Teijgeler

Marie Claire Teijgeler is een oud medewerker van ‘Koffietijd’ en nu redacteur bij ‘BinnensteBuiten’. Dit is hoe zij haar eerste koffie van de dag drinkt.

Wie is Marie Claire?

Marie Claire Teijgeler heeft een prachtige, Franse naam maar ze wordt door iedereen Mac genoemd. Mac was lang mode-en lifestyleredacteur bij Koffietijd, ze was deze zomer betrokken bij de oprichting van Zin in Koffie en werkt nu bij het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten. Zes jaar geleden verliet ze haar appartementje op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam voor de liefde. Samen met man Luc en hond Bram woont ze nu midden in de natuur in Baambrugge.

Kopje?

Koffiebeker van Ikea, Ofantligt wit, 31 cl

Koffie?

Mac drinkt het liefst een cappuccino met Espresso Melange van De Pelikaan. 'Luc en ik gaan vaak naar Zutphen, een prachtige oude Hanzestad waar je gezellig kunt winkelen en lunchen. Als we gaan, nemen we altijd een paar flinke zakken koffiebonen van De Pelikaan mee naar huis en anders bestel ik online’. Ze drinkt haar koffie met warme havermelk van Oatley - ‘Ik ben een paar jaar geleden overgestapt van volle koe-naar volle havermelk’ - uit de melkschuimer.

Eerste koffie van Marie Claire Teijgeler met Bram in de keuken
Marie Claire met haar hond Bram in de keuken | Foto: Laila Kat

Mijn eerste koffie van de dag

‘Mijn eerste koffie van de dag drink ik soms tijdens en soms nadat ik Bram heb uitgelaten. Ik sta doordeweeks altijd om 7 uur op. Dan geef ik Bram eten. Daarna trek ik een leuke – het moet wel fashionable – sportlegging aan met een trui en een jas. Nog geen make up, maar ik doe altijd wel wat dagcrème op mijn gezicht.

Dan ga ik samen met Bram de deur uit voor een grote ochtendwandeling door het dorp. Dat is me heilig, het is mijn ontwaken van de dag. En van zo’n ochtendwandeling – de beautyredacteur in mij verraadt zich altijd – krijg je een prachtige glow, zeker nu met die omslag van zomer naar herfst. Lekker gezonde, rode blossen dus van die heerlijke, frisse buitenlucht;  je hebt geen blush meer nodig.

Als ik thuiskom maakt Luc voor mij een heerlijke cappuccino. Dat hij mijn koffie maakt is al reden genoeg om hem nooit meer te laten gaan, zeg ik vaak tegen mijn vriendinnen. Als ik tijd heb drink ik die samen met hem en dan kijken we naar het nieuws op televisie. Ben ik laat dan neem ik mijn beker koffie mee in de auto.

Soms neem ik meer tijd voor de ochtendwandeling. Dan pak ik even na 7 uur de auto en rij met Bram naar een mooi natuurgebied. Dan neem ik een beker koffie mee. Dat vind ik helemaal hemels want dan loop ik langs een molen en het water, daar waar Bram lekker los kan lopen en zie de zon opkomen terwijl ik van mijn koffietje drink. Dat is nog meer een geluksmoment dan de ochtendwandelingen door het dorp.

In het weekend slaap ik uit. Dan is mijn eerste koffie van de dag in bed. Luc maakt een cappuccino voor me en neemt die mee naar boven. Dat is ook echt een geluksmoment. Samen in bed met koffie en dan kijken we naar onze lievelingsserie van dat moment. Dat vind ik eigenlijk het allerfijnste moment van de week, om samen zo de dag te beginnen.’

Hoe ziet jouw eerste koffie eruit?

Wil je ons vertellen over jouw eerste koffie van de dag? Elke zondag portretteren wij een 50+ vrouw in Nederland. We maken een prachtfoto van je, op je lievelingsplek in huis, die je van ons ook cadeau krijgt op A4-formaat. Geef je dus ook snel op!

Dit vind je misschien ook leuk