Jeltje over de nieuwe collectie van Wibra: “Kies kleur en prints deze winter”

De nieuwe collectie van Wibra werd gisteren feestelijk gelanceerd met een Instagram live van Jeltje. Wat is nieuw dit seizoen en wat zijn de trends?

De winter is nu écht officieel begonnen en dat betekent dat onze budgetstyliste Jeltje van der Pol de nieuwe trends voor dit seizoen laat zien. Dat deed ze gisterenavond, samen met Wibra, tijdens een Instagram live. En wat zijn de nieuwe trends? Kleur en prints domineren de collectie!

We nemen vandaag meteen alles wat we gezien hebben onder de loep, want we kunnen altijd wel wat kleur gebruiken. En wat er gisterenavond allemaal voorbij kwam past, wat ons betreft, meteen in onze kledingkast. Wij werden er wel een beetje ‘hebberig’ van. Jullie ook?

Color blocking met rood en paars

“Ja, de donkere maanden beginnen weer, maar ik vind dat nooit een reden om geen kleur te dragen. En, kijkend naar de reacties op onze live lancering gisteren, ben ik denk ik niet de enige!” aldus Jeltje. En ook Suus kon haar enthousiasme in de comments niet verbergen: “Die kleurtjestrui is een leuke lookalike van de bekende, maar veel te dure Emily in Paris trui. Te leuk!”

Jeltje: “Lekker knal rood, gecombineerd met paars. Het is echt heel tof en helemaal trend nu, dat color blocking. Maar je kunt het ook heel makkelijk wat gekleder maken door hakken aan te trekken en een rood jasje te dragen in plaats van een lekker teddy-gilet.” Het mooie van alle kleding is ook dat het eindeloos gecombineerd kan worden, zoals Jeltje ook altijd adviseert. “Met maar enkele kledingstukken kun je heel veel verschillende combinaties maken. Als ik bij vrouwen in de kast duik adviseer ik dat ook altijd. Durf te combineren!”

Nieuwe collectie is chic en toch sportief

Ben je op zoek naar een outfit met misschien wat minder kleur, die ook heel goed naar je werk te dragen is? Dan hebben Jeltje en Wibra ook een setje in de nieuwe collectie, die daar perfect bij past. Het is de outfit die Jeltje zelf ook aan had tijdens de live sessie. Een rok, met een jasje, beiden gemaakt van bouclé-achtige stof met wat losse geweven patronen, draden en lussen van verschillende stoffen. “Het is sportief en tegelijkertijd toch ook een beetje chic, afhankelijk van wat je erbij draagt. Ik heb boots”, aldus Jeltje. “Maar, het kan ook heel makkelijk met een hakje of lange laars.”

Maar de outfit is pas echt helemaal af met een schoudertasje met lichte croco-print. “Het geheel voelt bijna een beetje Coco Chanel-achtig aan!” De tasjes zijn klein en elegant, maar er kan nog steeds voldoende in én ze zijn er in verschillende kleuren. Metallic is wat Jeltje gebruikte bij haar outfit, maar ze zijn er ook in licht paars of zwart, wat weer perfect te combineren is. En, voor de prijs van nog geen 12 euro per stuk hoef je het niet te laten liggen!

Prints voor een vrolijke winter

Prints vrolijken iedere outfit op en vooral deze winter zijn ze helemaal in de mode. Let wel op dat je nooit print op print draagt, tenzij het dezelfde print is. Maar verschillende prints op elkaar zijn erg af te raden. Welke kun je in de nieuwe Wibra collectie vinden? “De dierenprint vind ik wel echt eruit springen dit seizoen. En de meeste vrouwen die ik spreek zijn er ook dol op. Panters doen het altijd goed!”

Maar de prints zijn ook weer heel erg goed te combineren in verschillende outfits. Jeltje: “Op jeans, of op een goede zwarte of rode broek en met die ontzettend leuke gebreide jasjes. De prints zijn sportief, maar ook gekleed. Je kunt er echt alle kanten mee op. Dus als je het aandurft, dan kun je je geluk op bij de wintercollectie van Wibra. Ik zou zeggen: doen!”

Bekijk de Instagram live met Jeltje

Heb je de lancering van de collectie gemist en wil je zien welke trends, kledingstukken én nieuwe inspiratie allemaal voorbij zijn gekomen? Kijk dan de Instagram live met Jeltje hieronder terug.

De nieuwe collectie is te shoppen in de winkels van Wibra. Zoek hier naar de dichtstbijzijnde winkel bij jou in de buurt.
Dit vind je misschien ook leuk