Wij hebben er heel veel zin in, jullie ook?

De makers van het programma ‘Koffietijd’ gaan online door met een geheel nieuwe community voor vrouwen van 50+: Zin in Koffie. Nieuw maar toch heel vertrouwd. En dit is waarom.

“Wat als we wel doorgaan, maar dan online? Interessante artikelen, leuke video’s, deskundigen die hun kennis delen en vooral ook mensen bij elkaar brengen. Niet alleen online dus, maar zeker ook live!” Als makers van het ochtendprogramma ‘Koffietijd’ hebben we ons jarenlang beziggehouden met wat onze kijkers en website bezoekers interesseerde.

Daarom zijn we nu extra gemotiveerd om jullie onze nieuwe online community te presenteren: Zininkoffie.nl. Ja, de naam bevat ook dat woord koffie. Maar toch is het niet hetzelfde. Laten we het allemaal even kort uitleggen.

Geen televisie, wel online

De meest voor de hand liggende verandering is natuurlijk dat er jammer genoeg geen nieuw televisieprogramma komt. Voor nu althans, want we zeggen nooit nooit. Een televisieprogramma heeft nogal wat voeten in de aarde. Daar is veel geld voor nodig, veel mankracht én een zender die het iedere dag deelt.

Daar gaan soms jaren overheen voordat een programma op de buis komt. Zo lang wilden we niet wachten. Daarom hebben we besloten online te beginnen. Iedereen zit namelijk al online, het is makkelijker voor ons makers om op te zetten én we zijn in staat om rechtstreeks contact met jullie te leggen. En dat is wat we het liefste wilden. Interessante informatie delen, mooie verhalen vertellen én activiteiten organiseren waar iedereen aan mee kan doen. Denk aan een workshop, een live moment met onze experts of een event waarbij we misschien wel samenwerken met andere mooie vrouwenplatformen of -organisaties.

Tekst gaat verder onder de video

Niets moet, alles mag

Wat ons televisiewerk de afgelopen jaren zo leuk maakte was het rechtstreekse contact met onze kijker. Er was altijd wel een (te) gek idee waarmee we naar jullie toe kwamen en waar jullie enthousiast op reageerden. Eenmalig een kerstkoor bij elkaar brengen? Waarom niet! In de openlucht gymmen? Leuk! Een totale make-over met kleding, haar en make-up? Ja, natuurlijk!

En dat wordt ook ons devies bij dit nieuwe ‘kindje’: niets is te gek, alles mag en ja, we doen het gewoon! Dat is ook hoe we op de naam voor deze nieuwe community zijn gekomen. Het gevoel van er heel erg veel zin in hebben. En, iedereen die we het uitleggen krijgt er ook meteen zin in. Er zit enthousiasme in de naam, maar ook actie. Dingen die heel erg bij ons passen en wij denken ook bij jullie. Als vrouw zijn we namelijk niet anders gewend in ons dagelijkse leven, toch?!

Vrouwen van vijftig zijn actiever dan ooit

Dan de vraag: waarom vrouwen van vijftig jaar en ouder? Laten we heel duidelijk zijn, iedere vrouw is natuurlijk welkom. Hoe meer hoe beter! Maar die vijftig is voor heel veel mensen een kantelpunt in het leven. Velen van ons moeten nog zo’n tien tot zeventien jaar werken voordat we met pensioen kunnen. Tegelijkertijd verandert ons lichaam, onze stemming, onze interesses, onze blik op het leven en misschien zelfs onze ambities. Vrouwen van vijftig jaar of ouder zijn alles behalve oninteressant, onzichtbaar of inactief.

Sterker nog, wij zijn de meest actieve generatie ooit! We hebben moderne technieken uitgevonden, we hebben veel ervaring opgedaan tijdens de eerste helft van ons leven, we hebben veel te vertellen. Maar ja, voor meisjes en jonge vrouwen is er al meer dan voldoende. Voor ons, die vrouw van vijftig jaar en ouder, niet zo veel. Gelukkig is dat sterk aan het veranderen en daar willen we met deze nieuwe community ook ons steentje aan bijdragen. Daarom dus.

Wij hebben er zin in, jullie ook?

Al met al hebben we er heel veel zin in. Jullie ook? We hopen natuurlijk van wel. En, als dat zo is dan gaan we elkaar nog heel veel tegenkomen hier én misschien ook wel live. Dat zou het allerleukste zijn. We gaan in ieder geval ons best doen om jullie te voorzien van informatie, tips, tricks en verhalen waar jullie echt zin in hebben. Dat dat niet bij ieder ding zo is, dat is niet erg. We weten dat smaken verschillen. En dat maakt het juist ook zo leuk.

We gaan in ieder geval proberen al die smaken te voorzien van een gevarieerd aanbod. Artikelen, winacties, kortingsacties, producttesten, deskundigen die hun kennis delen, maar natuurlijk ook jullie bijzondere verhalen. Alles is mogelijk. En wie weet, als we steeds meer deelnemers aan onze community verzamelen, misschien komt dat televisieprogramma er dan vanzelf!

Dit vind je misschien ook leuk
Perfecte gehaktbal maken
Lees verder

Zo maak je de perfecte gehaktbal

Hoe maak je altijd weer dé perfecte gehaktbal. Een die lekker sappig is, niet uit elkaar valt én die altijd perfect op smaak is? Wij hebben het geheim!