Liebes Kind op Netflix, volgens Eline is de serie “Bizar goed!”

Het is misschien wel de grootste verrassing van het jaar: de miniserie Liebes Kind op Netflix. Wat vindt entertainmentdeskundige Eline de Ruig ervan?

Er staan weer veel nieuwe series en films op Netflix, maar soms is het tijd voor een serie die al een tijdje op de streamingdienst staat en die je nu eindelijk echt moet gaan kijken. Liebes Kind op Netflix is meer dan de moeite waard. Dus, nog niet gekeken? Ga dat snel doen.

Volgens onze eigen entertainmentdeskundige Eline de Ruig is het een must om deze Duitse miniserie te gaan kijken: “De serie is een beetje luguber, maar écht bizar goed! Kijken dus, het is de moeite waard.”

Gevangen in een kelder

In september van dit jaar kwam de serie al uit op Netflix en sindsdien is het een onafgebroken succes gebleken. Liebes Kind, ook te vinden onder de titel ‘Dear Child’, is gebaseerd op het gelijknamige boek van Romy Hausmann. 

Het gaat over een vrouw en twee kinderen die gevangen zitten in een ruimte zonder daglicht. Ze slapen daar, eten daar en doen alles wat hen opgedragen wordt door hun ontvoerder, die je overigens nooit van voren ziet. Het doet denken aan de bekende waargebeurde horrorverhalen van Dutroux slachtoffers, Natasha Kampusch of andere meisjes die jarenlang vastzaten.

Liebes Kind op Netflix is intens spannend

De miniserie begint met de vrouw die al vluchtend in de nacht wordt aangereden. Vraag is natuurlijk meteen, wie is deze vrouw en waar komt ze vandaan? De serie bestaat uit zes afleveringen van zo’n 45 minuten, maar het is knap als je aan het einde van een episode niet meteen doorgaat met de volgende. Zo spannend is deze serie, die op veel moment ook heel intens is.

Misschien komt het ook omdat de serie Duits is, maar het is donker. Als de serie door Amerikanen was gemaakt was het misschien wat gestileerder geweest en wat het wellicht ook niet zo ‘bruut’ als nu. Dus wees er wel op voorbereid, de serie is intens spannend en zeker niet voor de ‘faint of heart’ zoals de Engelsen altijd zeggen. Maar ja, dat is ook wat we van een goede thiller verwachten!  

Dat smaakt naar meer

“Ik moet wel zeggen”, besluit Eline: “Het einde vond ik een beetje tegenvallen. Niet in negatieve zin hoor. Het smaakt gewoon naar meer! Hopelijk dat ze dat expres hebben gedaan en dat we dus een tweede seizoen van deze topserie krijgen. Daar zou ik heel erg blij van worden.”

Bekijk hieronder de trailer

Dit vind je misschien ook leuk