Priscilla Presley heeft nu ook haar eigen film

Na de film ‘Elvis’ krijgt nu ook Priscilla Presley haar eigen film. ‘Priscilla’ is gebaseerd op haar autobiografie en is geregisseerd door Sofia Coppola.

Het is nog even wachten tot de film uitkomt, maar de trailer van ‘Priscilla’ is wel al gelanceerd. Na de biopic ‘Elvis’, van regisseur Baz Luhrmann, is het nu de beurt aan regisseur Sofia Coppola om het levensverhaal van Priscilla Presley in beeld te brengen.

De film is gebaseerd op de autobiografie ‘Elvis and Me’ die Priscilla Presley schreef. Het geeft een intiem inzicht in haar leven én vooral een intiem inzicht in haar complexe relatie met de legendarische zanger Elvis Presley. Wij kunnen niet wachten tot de film te zien is en de trailer voorspelt al heel veel goeds!

Tekst gaat verder onder de trailer

Donkere kanten van hun huwelijk

De autobiografie ‘Elvis and Me’ werd voor het eerst gepubliceerd in 1985. In het boek belicht Priscilla Presley haar kant van het bijzondere liefdesverhaal tussen haar en haar grote liefde Elvis Presley. Het beschrijft hun ontmoeting op jonge leeftijd, de relatie die opbloeide en uiteindelijk hun huwelijk. Maar het boek gaat verder dan alleen de glamour en het succes van hun uitzonderlijke leven. Het onthult ook de donkere kanten van hun bestaan. De uitdagingen, de eenzaamheid en de complexe liefde tussen haar en de superster.

Het verhaal gaat over hun eerste ontmoetingen, toen Priscilla Presley nog maar net 15 jaar oud was, tot haar 27ste. Ze ontmoetten elkaar op een feestje in Duitsland, waar Priscilla woonde en Elvis gestationeerd was om z’n militaire dienst uit te zitten. Hij was toen al een bekende zanger, die tijdelijk zijn carrière pauzeerde om in dienst te gaan. Het was liefde op het eerste gezicht.

Authentieke jaren zestig sfeer

Regisseur Sofia Coppola, bekend van films als ‘Lost in Translation’ en ‘The Virgin Suicides’, staat bekend om haar vaak artistieke interpretaties van verhalen. Ze maakte al eerder films gebaseerd op waargebeurde verhalen, zoals ‘Marie Antoinette’ en ‘The Bling Ring’. Maar nog nooit maakte ze een verhaal gebaseerd op een autobiografie. Kijkend naar de trailer is duidelijk dat ze weliswaar geen vrije interpretatie geeft van het verhaal, maar al haar artisticiteit stopt in het creëren van een authentieke jaren zestig sfeer. En, dat ziet er prachtig uit. Maar nog belangrijker is dat ze er in geslaagd is om Priscilla Presley neer te zetten als een sterke hoofdpersoon met haar eigen persoonlijkheid.

Verlangens, ambities en worstelingen

Priscilla Presley was meer dan de vrouw achter Elvis Presley en dat lijkt goed te zijn gelukt. Ze was een vrouw met haar eigen verlangens, ambities én vooral ook worstelingen. Haar leven met een aan drank en drugs verslaafde wereldster was niet gemakkelijk. De film gaat deze worstelingen niet uit de weg, net als de autobiografie waarin Priscilla een heel openhartig beeld gaf van hun leven samen.

Actrice Cailee Spaeny, bekend van ‘Vice’ en ‘Mare of Easttown’, speelt de hoofdrol als Priscilla. De rol van Elvis wordt gespeeld door Jacob Elordi, die bekend werd door zijn rol in de HBO serie ‘Euphoria’.

Beroemd liefdespaar

Hoewel de film ‘Priscilla’ voornamelijk het perspectief van Priscilla laat zien, gaat de film de complexiteit van Elvis Presley niet uit de weg. En complex was hij zeker. Elvis wordt niet gepresenteerd als alleen maar een idool, maar als een mens met zijn eigen strijd en zwakheden. Zijn invloed op Priscilla en hun relatie wordt genuanceerd belicht, wat resulteert in een meer gebalanceerd portret van dit beroemde liefdespaar.

Boeiend voor fans van Elvis

We kennen allemaal de tragiek van Elvis zijn talent en beroemdheid, die in tal van films al is belicht. Maar deze film gaat uiteindelijk over veel meer. Het gaat over de zoektocht naar een identiteit, liefde, succes, persoonlijke offers en het omgaan met publieke perceptie. Het laat de bijzondere liefde zien die de twee voor elkaar hadden, maar ook de complete chaos van het leven waarin beide mensen vastzaten. Dit maakt de film niet alleen boeiend voor fans van Elvis, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in de menselijke ervaring achter alle gebeurtenissen.

The King en zijn verhaal

Als je een abonnement hebt op streamingdienst HBO Max, dan kun je ook de film ‘Elvis’ van Baz Luhrmann bekijken die vorig jaar is gemaakt. Deze film is niet alleen visueel aantrekkelijk, ook hier wordt de persoonlijke kant van het verhaal achter Elvis Presley getoond. Maar wel allemaal vanuit het perspectief van The King zelf. Uiteraard speelt Priscilla Presley ook een belangrijke rol in deze film, maar uiteindelijk gaat ‘Elvis’ met name over zijn relatie met manager Colonel Tom Parker.

Priscilla Presley meer dan vrouw van

Het is wel duidelijk dat al deze films en het tragische nieuws van het overlijden van dochter Lisa Marie Presley de verhalen rond Priscilla en Elvis nieuw leven hebben ingeblazen. Priscilla is nu zelf 78 jaar oud en wat ze van de nieuwe film over haar liefde en leven vindt is nog niet bekend. Maar één ding is wel zeker: Priscilla is en was altijd al veel meer dan de meeste mensen dachten. Wij kijken in ieder geval enorm uit naar de film die rond oktober dit jaar in de bioscopen komt.

Dit vind je misschien ook leuk