Koffie met… Hetty Crèvecoeur ‘Ik ben gewoon dol op vrouwen!’

Het liefst zet Hetty Crèvecoeur vrouwen in het zonnetje en deelt ze haar gezondheidskennis voor meer empowerment. Maar, wel altijd laagdrempelig én gepaard met een snufje humor!  

Dit is precies wat ze bij Zin in Koffie gaat doen: tips, tricks en heel veel kennis met ons delen. Over natuurlijke gezondheid, de overgang én de laatste trends en weetjes over vrouwengezondheid. Onder het genot van een heerlijke kop koffie vroegen we Hetty wat we allemaal van haar kunnen gaan verwachten

Allereerst, welkom Hetty! Geweldig dat je je als deskundige bij het nieuwe online magazine aansluit. Om gelijk met de deur in huis te vallen, waar heb jij op dit moment eigenlijk de meeste zin in? 

“Het meeste zin heb ik toch wel in de herfst. In het najaar ben ik altijd op mijn best op de een of andere manier. Ik voel me dan altijd geïnspireerd en heb ideeën te over. En, met een dekentje op de bank of met een boek in bed terwijl het buiten regent, heerlijk! Daarnaast kan ik niet wachten om bij Zin in Koffie fijne tips te delen en in contact te komen met alle vrouwen die deel uitmaken van de community. Elkaar helpen, dat is waar je het eigenlijk allemaal voor doet.” 

Voor de mensen die jou nog niet kennen, vertel eens wat over jezelf? 

“Ik ben Hetty, 43 jaar oud en woon samen met mijn man Sjoerd en zoontje Puck van bijna 5 jaar, in Gouda. Mijn dagelijkse werk bestaat uit het schrijven over en voorlichting geven op, het gebied van (vrouwen)gezondheid. Zo geef ik trainingen in het bedrijfsleven over onderwerpen als vitaliteit en de overgang én maak ik inhoudelijke content voor verschillende bedrijven die zich richten op gezondheid. Verder ben ik druk met research voor alweer mijn derde boek én ben ik daarnaast de sturende kracht achter mijn eigen platform: krachtvoervoorvrouwen.nl. Kortom, genoeg leuke dingen om me van de straat te houden!” 😊

Ik vind vrouwen gewoon heel fascinerend; onze belevingswereld en gevoelens, de hormonale uitdagingen waar ons lijf soms mee te kampen heeft.

Je kunt wel zeggen dat je echt expert bent als het gaat om vrouwen en gezondheid. Hoe is dit begonnen? 

“Na mijn studie journalistiek ging ik me verder verdiepen in natuurlijke gezondheid, een onderwerp wat me al van jongs af aan interesseerde. Zo zat ik vroeger vaak in de medische encyclopedie te bladeren en had ik voelsprieten voor de mentale en fysieke gezondheid van mensen om me heen. Ik heb 6 jaar natuurgeneeskunde gestudeerd en ben me daarmee gaan specialiseren op vrouwengezondheid. Een geweldig vak waar je nooit uitgeleerd over bent. Het voelt heerlijk en compleet dat ik mijn twee passies: schrijven en natuurlijke gezondheid nu kan combineren.” 

Heb je een bepaalde missie?  

“Ik ben dol op vrouwen, altijd al geweest (en nee, niet in die zin 😉). Ik vind vrouwen gewoon heel fascinerend; onze belevingswereld en gevoelens, de hormonale uitdagingen waar ons lijf ons soms voor plaatst, de kracht en liefde die we hebben om de wereld om ons heen beter en fijner te maken. Met mijn werk wil ik vrouwen in het zonnetje zetten en ondersteunen door kennis over te dragen die kan helpen om lekker in je vel te zitten. Daarbij hoort ook, jezelf omarmen met alle gevoelens en uitdagingen die een mensenleven met zich mee kan brengen.  

“Ik doe dat vaak door kleine lifehacks te delen. Dus tips waarmee je niet je hele leven om hoeft te gooien, maar die wél een groot verschil maken. Als je snapt hoe je lichaam werkt en vooral hoe jij als persoon in elkaar zit, dan helpt dat je om in het grillige leven van alledag en ook het grillige leven van je hormonen, telkens weer de balans te vinden. Ik doe dit het liefst met een snufje humor erbij.” 

Wie inspireert jou?  

“Mijn inspiratie kan van alle kanten komen. Mijn geest is van nature erg nieuwsgierig en dol op nieuwe informatie en verbanden. Zo ben ik een fervent lezer en verslind ik gerust vijf boeken per maand, naast allerlei artikelen en tijdschriften. Inspiratie komt ook uit de dingen die ik zelf meemaak als vrouw en de vrouwen die ik om me heen heb, mijn vriendinnen, collega’s, vrouwen die ik zie in de media. Ik bekijk aandachtig, luister en observeer én kom zo tot inzichten. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje denk ik vaak. Als vrouwen elkaar onderling steunen en ervaringen delen, gebeuren er de mooiste dingen.”  

Bio-identieke hormonen kunnen in sommige gevallen enorm helpen bij hevige overgangsklachten

Wat zijn volgens jou enkele belangrijke uitdagingen voor de 50+ vrouw? 

“In deze levensfase komen een aantal dingen bij elkaar: vaak heb je naast je werk te maken met mantelzorg voor een of beide ouders, terwijl ondertussen de overgang zich aandient met hormoonschommelingen en lichamelijke klachten die je humeur en nachtrust flink in de war kunnen brengen.  

“Tel daar nog pubers bij op en de druk die ons allen, maar zeker ook vrouwen wordt opgelegd door de maakbaarheids- en positiviteitscyclus die op het moment erg speelt. Dat laatste geeft de indruk dat als je je niet goed voelt of dingen niet goed lopen in je leven, dat dat per definitie je eigen schuld is, terwijl het natuurlijk veel genuanceerder ligt. Mijn ervaring is dat daar waar het schuurt vaak ook de schoonheid en inzichten zitten.” 

Welke trends of ontwikkelingen spelen er op dit moment die vrouwen écht moeten weten?  

“Als het om de overgang gaat zijn de inzichten over het gebruik van hormonen en de eventuele schadelijkheid daarvan veranderd. Zo kunnen bio-identieke hormonen in sommige gevallen enorm helpen bij hevige overgangsklachten die je dagelijks leven ontregelen.  

“De voedingswetenschap zit ook in een versnelling, zo wordt er steeds meer bekend over het belang van je darmflora voor heel veel aspecten van je gezondheid. Over de impact van stress is ook veel meer bekend dan tien jaar geleden. Wist je bijvoorbeeld dat de perceptie van stress bepaalt of het schadelijk voor je is of niet?” 

Om af te sluiten, wat kunnen lezers verwachten van jou bij Zin in Koffie? 

“Lezers kunnen fijne tips verwachten om lekker in je vel te zitten, net de fijne dingen die je als vrouw wilt weten. Wat moet je eten voor een goede hormoonbalans bijvoorbeeld, of wat doe ik met een opgeblazen buik? Maar ook de nieuwste trends op het gebied van voeding en gezondheid neem ik graag onder de loep. Wat werkt echt en wat is onzin? Ik ga het allemaal voor jullie uitzoeken!”  

Dit vind je misschien ook leuk
Le supermarche
Lees verder

Le supermarché is tres super

Bij le supermarché worden voor Asjha alle dromen werkelijkheid. Van stofzuigers en 100 verschillende soorten chocolade, tot busjes huren. Echt alles hebben ze!