Klassieke Italiaanse tiramisu maken

De koningin van de desserts vinden wij toch wel een klassieke Italiaanse tiramisu. Die doet het altijd goed. Daarom gaan we dit weekend tiramisu maken!

Tiramisu wordt vaak geserveerd bij speciale gelegenheden en is een favoriet in veel Italiaanse restaurants over de hele wereld. Maar zelf een tiramisu maken kan natuurlijk ook! Dus laten we dat doen.

Hoe makkelijk het er ook uitziet, de bereidingswijze is heel belangrijk voor het resultaat. Wij doen alles met de hand, alhoewel het kloppen sneller kan met een handmixer. Maar de tiramisu wordt veel zachter en luchtiger als je alles met de hand klopt. Geloof ons, het is het waard!

Klassieke Italiaanse tiramisu maken

Een klassieke Italiaanse tiramisu is misschien wel ieders favoriet. Er zijn tal van variaties te bedenken, maar wij geven toch echt de voorkeur aan die authentieke, ouderwets lekkere versie.
5 van 1 stem
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 20 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 4 eidooiers
  • 125 gram suiker
  • 500 gram mascarpone (op kamertemperatuur)
  • 3 eiwitten
  • 250 ml espresso
  • 60 ml amarguinha
  • 400 gram lange vingers
  • 8 el cacaopoeder

Bereiding

  • Voeg de eidooiers en de helft van de suiker toe aan een mengkom. Klop deze met een garde in 5 minuten luchtig, het eimengsel mag er lichtgeel uitzien. Voeg de mascarpone toe en meng goed door, tot alle klontjes zijn verdwenen.
  • Ontvet een kom met azijn of citroensap. Voeg de eiwitten toe aan de kom en begin met kloppen. Voeg lepel voor lepel de suiker toe tot deze helemaal is opgenomen en de eiwitten stijf zijn geklopt. Spatel ⅓ van het eiwit door het mascarponemengsel. Voeg daarna de rest van de eiwitten toe en schep weer door tot een luchtig mengsel.
  • Meng in een diep bord de afgekoelde espresso met de amarguinha. Dip een voor en de lange vingers in de espresso en bedek daarmee de bodem van een diepe schaal. Giet de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en verdeel gelijkmatig met een pannenlikker. Leg hier weer een laag doordrenkte lange vingers op, en maak af met de laatste laag mascarpone. Dek af met vershoudfolie en laat een nacht in de koelkast staan.
  • Strooi de cacaopoeder door een zeef en klop er zachtjes tegenaan om een mooie gelijkmatige laag cacaopoeder over de tiramisu te krijgen.
Ontvang iedere zaterdag receptinspiratieKlik hier en geef je op!
Dit vind je misschien ook leuk
Kaasfondue
Lees verder

Kaasfondue (fondue savoyarde)

Niets zo bevredigend als gesmolten kaas! Daarom maken we eens in de zoveel tijd een traditionele kaasfondue. Zalig, vooral met deze koude dagen!