Viral ‘Snickers’ chocoladereep met dadels en pindakaas

Een gezondere versie van een snickers chocoladereep? Met dit viral recept kun je je favoriete snack helemaal zelf maken en met minder schuldgevoelens!

Dit recept voor een zelfgemaakte ‘Snickers’ chocoladereep is waarschijnlijk al eens voorbijgekomen op je sociale media kanalen, want veel mensen proberen het online na te maken.

Van TikTok tot Instagram Reels, het recept is compleet viral gegaan. Waarschijnlijk omdat de smaken geïnspireerd zijn op een Snickers, maar het recept is omgetoverd tot een gezondere versie met dadels. Tijd om het zelf te proberen!

Ingrediënten

  • 12 Medjoul-dadels, ontpit
  • 3 el pindakaas
  • 2 el grofgehakte pinda’s
  • 90 gram pure chocolade
  • 1 tl kokosolie
  • zeezoutvlokken

Bereiding

Bekleed een kleine bakplaat met bakpapier. Snijd de dadels open en druk ze op het bakpapier, zorg ervoor dat ze een beetje overlappen zodat ze aan elkaar blijven plakken. Vorm bij door er een rechthoek van te maken.

Smeer de pindakaas uit over de dadels en strooi er grof gehakte pinda’s overheen. 

Breng een laagje water aan de kook in een pan en zet hier een hittebestendige kom op die het water niet raakt. Smelt de chocolade met kokosolie au bain-marie en mix goed door. Giet de chocolade over de pindakaas en smeer gelijkmatig uit.  

Bestrooi de chocolade met zeezoutvlokken. Dit is ook het moment om er andere ingrediënten aan toe te voegen die je lekker vindt. Cornflakes voor een knispertje, pistache voor de kleur of gedroogd fruit voor een extra zoetje.

Zet de chocoladereep in de vriezer voor ongeveer 10 minuten, tot de chocolade is uitgehard. Snijd de chocoladereep door het midden, en maak er 10 gelijke repen van. De snacks van deze week zijn klaar!

Dit vind je misschien ook leuk
Pasteitjes gevuld met paddenstoelenragout
Lees verder

Pasteitjes met paddenstoelenragout

Niets zo vertrouwd als pasteitjes gevuld met paddenstoelenragout. Dus ook dit jaar staat het bij ons op het kerstmenu. Dit is wel een vegetarische versie.
Chili sin carne
Lees verder

Chili sin carne met zoete aardappel

Het is makkelijke maandag, dus dan wil je een gerecht wat ook echt makkelijk te maken is. Daarom vandaag deze vegetarische chili sin carne met zoete aardappel.
Hollandse garnalencocktail
Lees verder

Klassieke Hollandse garnalencocktail

Deze klassieke Hollandse garnalencocktail hoort natuurlijk op tafel te staan tijdens het kerstdiner. Het is nog steeds het perfecte voorgerecht wat altijd lukt.