Fluffy pancakes met blauwe bessen

In het weekend maakt culinair redacteur Arne altijd een uitgebreide brunch klaar thuis en daar horen fluffy pancakes met blauwe bessen bij.

In het weekend maak ik graag een uitgebreide brunch, en daar horen een aantal klassiekers bij. Fluffy pancakes zijn één van mijn absolute favorieten.

Keer op keer raken ze precies de juiste snaar in mijn culinaire hart. Griekse yoghurt en verse vruchten maken het gerecht vervolgens helemaal af!

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 1 el kristalsuiker
  • 3 verse eieren
  • 30 gram gesmolten boter, plus extra om te bakken
  • 150 ml melk
  • 90 gram bevroren blauwe bessen

Bereiding

Meng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, suiker en een snufje zout in een grote kom. Voeg de eieren, gesmolten boter en melk toe. Klop alles goed door met een garde tot een glad beslag. Meng ondertussen de bevroren bessen met een theelepel zelfrijzend bakmeel, tot ze allemaal goed zijn bedekt. Hierdoor zakken ze niet naar de bodem van het beslag. Schep de bessen door het beslag.

Verhit een klontje boter en een klein scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de boter begint te schuimen, schep je beslag voor drie kleine pannenkoeken in de pan (zorg dat in elke pannenkoek een aantal blauwe bessen zitten).

Houd wat ruimte tussen de hoopjes beslag, ze zetten nog een beetje uit. Bak de pannenkoeken tot er belletjes in het beslag ontstaan, ongeveer drie minuten. Keer ze om met een spatel en bak de andere kant tot ze gaar zijn, voor ongeveer twee minuten. 

Serveer je pannenkoeken op een mooi stapeltje, met een dikke schep Griekse yoghurt erop en gegarneerd met je favoriete vruchten. 

Dit vind je misschien ook leuk
Griesmeelpudding met rode vruchtensaus
Lees verder

Griesmeelpudding met rode vruchtensaus

Griesmeelpudding is een Hollandse favoriet die nooit verveelt. Vooral niet met zo’n frisse rode vruchtensaus. En surprise, het is hartstikke makkelijk te maken!
Espresso martini cocktail maken
Lees verder

Espresso martini cocktail

De espresso martini cocktail is populairder dan ooit. Niet zo gek, want het is een overheerlijke cocktail, vooral voor koffieliefhebbers zoals wij.
Frisse aardappelsalade
Lees verder

Frisse aardappelsalade

Een aardappelsalade kan heel ‘saai’ zijn. Maar daar brengt dit recept verandering in! Het is fris van smaak én fris van kleur. Wat wil je nog meer?!
Stamppot met zuurkool en cranberries
Lees verder

Stamppot met zuurkool en cranberries

Een stamppot met zuurkool en cranberries is niet alleen heel lekker, het is ook hartstikke goed voor onze darmflora omdat de kool gefermenteerd is.
Tuna melt sandwich recept
Lees verder

Tuna melt sandwich

Tonijnsalade met gesmolten kaas er overheen en dan die knapperige korst van het brood als je er in bijt. Inderdaad, vandaag het recept voor een tuna melt!