The Bear omelet met roomkaas en chips

Al eens van het The Bear omelet gehoord? Vernoemd naar de razenpopulaire serie over een chef en zijn restaurant. Dit is het recept!

Als je een foodie bent, heb je hoogstwaarschijnlijk wel van de populaire Disney+ serie ‘The Bear’ gehoord. In de serie valt één recept op wat nu wereldwijd viraal is gegaan: het zogenaamde The Beat omelet met boursin roomkaas.

Wij hebben het recept achterhaalt en uitgeprobeerd zodat ook jullie thuis aan de slag kunnen. Het is eenvoudig te maken, met weinig ingrediënten. Maar, het is werkelijk onweerstaanbaar lekker! Het recept is voor één persoon, maar geloof ons…dit The Bear omelet wil je straks écht niet delen!

Ingrediënten

  • 3 verse eieren
  • 2 klontjes boter
  • 3 el (boursin) roomkaas 
  • 1 handje sour cream & onion chips, verkruimeld
  • ¼ bosje bieslook, fijngesneden

Benodigdheden:

  • zeef
  • rubberen spatel

Bereiding

Plaats een zeef op een middelgrote kom. Breek de eieren in de zeef en klop ze met een vork tot ze vanzelf door de zeef heen lopen. Breng de eieren op smaak met zout en zet de kom aan de kant.

Smelt een klontje boter in een koekenpan. Zorg ervoor dat de boter alle hoeken van de pan heeft bedekt.

Voeg de eieren toe en blijf constant roeren met de rubberen spatel, houd met je andere hand de pan in beweging. Zodra de eieren grotendeels gestold zijn – maar nog wel deels vloeibaar – verdeel je ze gelijkmatig over de pan. Schep de roomkaas in een lijn op een derde van de omelet. 

Gebruik de rand van de pan om de omelet langzaam over de roomkaas te rollen, je kunt hierbij de spatel gebruiken. Zodra de omelet helemaal is opgerold, leg je hem met de vouw naar onder op het bord. Wrijf met het laatste klontje boter zachtjes over de omelet, tot deze is gecoat.

Bestrooi met de chips en bieslook. Maak af met verse zwarte peper. 

Dit vind je misschien ook leuk
Hollandse garnalencocktail
Lees verder

Klassieke Hollandse garnalencocktail

Deze klassieke Hollandse garnalencocktail hoort natuurlijk op tafel te staan tijdens het kerstdiner. Het is nog steeds het perfecte voorgerecht wat altijd lukt.