The Bear omelet met roomkaas en chips

Al eens van het The Bear omelet gehoord? Vernoemd naar de razenpopulaire serie over een chef en zijn restaurant. Dit is het recept!

Als je een foodie bent, heb je hoogstwaarschijnlijk wel van de populaire Disney+ serie ‘The Bear’ gehoord. In de serie valt één recept op wat nu wereldwijd viraal is gegaan: het zogenaamde The Beat omelet met boursin roomkaas.

Wij hebben het recept achterhaalt en uitgeprobeerd zodat ook jullie thuis aan de slag kunnen. Het is eenvoudig te maken, met weinig ingrediënten. Maar, het is werkelijk onweerstaanbaar lekker! Het recept is voor één persoon, maar geloof ons…dit The Bear omelet wil je straks écht niet delen!

Ingrediënten

  • 3 verse eieren
  • 2 klontjes boter
  • 3 el (boursin) roomkaas 
  • 1 handje sour cream & onion chips, verkruimeld
  • ¼ bosje bieslook, fijngesneden

Benodigdheden:

  • zeef
  • rubberen spatel

Bereiding

Plaats een zeef op een middelgrote kom. Breek de eieren in de zeef en klop ze met een vork tot ze vanzelf door de zeef heen lopen. Breng de eieren op smaak met zout en zet de kom aan de kant.

Smelt een klontje boter in een koekenpan. Zorg ervoor dat de boter alle hoeken van de pan heeft bedekt.

Voeg de eieren toe en blijf constant roeren met de rubberen spatel, houd met je andere hand de pan in beweging. Zodra de eieren grotendeels gestold zijn – maar nog wel deels vloeibaar – verdeel je ze gelijkmatig over de pan. Schep de roomkaas in een lijn op een derde van de omelet. 

Gebruik de rand van de pan om de omelet langzaam over de roomkaas te rollen, je kunt hierbij de spatel gebruiken. Zodra de omelet helemaal is opgerold, leg je hem met de vouw naar onder op het bord. Wrijf met het laatste klontje boter zachtjes over de omelet, tot deze is gecoat.

Bestrooi met de chips en bieslook. Maak af met verse zwarte peper. 

Dit vind je misschien ook leuk
Stamppot met zuurkool en cranberries
Lees verder

Stamppot met zuurkool en cranberries

Een stamppot met zuurkool en cranberries is niet alleen heel lekker, het is ook hartstikke goed voor onze darmflora omdat de kool gefermenteerd is.
Pasta met bonen en pancetta
Lees verder

Pasta met bonen en pancetta

Deze makkelijke pasta met bonen en pancetta is in één pan te maken en lekker snel klaar, op zo’n doordeweekse donderdag als vandaag.
Zoete gepofte aardappel met zalm
Lees verder

Zoete gepofte aardappel met zalm

Zoete gepofte aardappel is perfect om door de week gevarieerd en gezond te eten. En deze zoete aardappel wordt gevuld met zalm voor voldoende omega 3 vetzuren.
Portugees boerenkool recept caldo verde
Lees verder

Portugees boerenkool recept Caldo Verde

Wij eten boerenkool vooral in een stamppot, maar de Portugezen maken er ook soep van. Caldo Verde is een boerenkool recept wat heerlijk opwarmt deze dagen.