Platbrood met merguez worstjes en salade

Merguez worstjes zijn, als je ze vers koopt, lekker gekruid en pittig wat ze perfect maakt voor een opgerold platbrood met yoghurt en salade.

Merguez worstjes zijn pittige worstjes uit Noord-Afrika, met name uit landen zoals Marokko en Algerije. Maar niet alleen daar, ook is deze worst veel te vinden in de rest van het Middellandse zeegebied. 

Merguez worstjes staan bekend om de kruidige smaak en dieprode kleur, die te danken is aan komijn, koriander, knoflook, paprikapoeder en rode pepertjes. Haal deze worsten bij een Noord-Afrikaanse slager, dat zijn de lekkerste die je kunt krijgen!

Platbrood met merguez worstjes en salade

Merguez worstjes zijn heerlijk pittig en gekruid, ideaal voor op een platbrood. Ook eens lekker om in plaats van een hamburger te eten.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Noord-Afrikaans
Porties 4 platbroden

Ingrediënten
 

  • 1 rode puntpaprika (in blokjes)
  • 1 bosje radijsjes (in kwarten)
  • 1 rode peper (in ringetjes)
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 bosje peterselie
  • ½ citroen
  • 3 el olijfolie
  • 4 merguez worstjes
  • 4 platbroden
  • 4 el Griekse yoghurt

Bereiding

  • Snijd alle groenten zoals ze in het recept beschreven staan en doe ze in een kom. Knijp de citroen uit boven de groenten en giet de olijfolie eroverheen. Breng op smaak met peper en zout. Hussel goed door elkaar.
  • Verhit een koekenpan met een scheutje olie op middelhoog vuur. Leg de merguez worstjes in de pan en bak in ongeveer 6 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Haal de merguez worstjes uit de pan.
  • Verwarm de platbroden kort in de pan met de olie van de worstjes. Zodra ze warm zijn, mogen de broden weer uit de pan.
  • Smeer per platbrood een eetlepel yoghurt over de bovenkant en leg er een merguez op. Schep de salade over de merguez en vouw het platbrood dicht. Serveer met soep, aardappeltjes of gegrilde groenten.
Dit vind je misschien ook leuk
BLT sandwich
Lees verder

BLT sandwich met avocado

Brunch, lunch of welk moment je ook kiest, het is eigenlijk altijd een goed moment voor een BLT sandwich. En deze heeft als extraatje een puree van avocado.
Quiche met paddenstoelen
Lees verder

Quiche recept met paddenstoelen

Dit quiche recept is nu eens niet met ei, spek en kaas, maar vegetarisch met lekkere gemengde paddenstoelen. Makkelijk te maken én hartstikke gezond!
Omeletrolletjes met zpinazievulling
Lees verder

Omeletrolletjes met spinazievulling

Af en toe een vegetarisch recept is perfect ter afwisseling. Deze omeletrolletjes met spinazievulling kun je maken als ontbijt, lunch of zelfs avondeten!
Zelf havermelk maken
Lees verder

Zelf havermelk maken doe je zo

Plantaardige melk wordt steeds populairder, maar is ook nog steeds een stuk duurder dan gewone melk. Daarom gaan wij zelf havermelk maken met dit recept.
Sheperds pie recept
Lees verder

Sheperd’s pie recept

In Groot Brittannië wordt het traditioneel op een zaterdag gegeten, maar wij eten dit Sheperd’s pie recept gewoon lekker vanavond!