Merguez worstjes zijn pittige worstjes uit Noord-Afrika, met name uit landen zoals Marokko en Algerije. Maar niet alleen daar, ook is deze worst veel te vinden in de rest van het Middellandse zeegebied.
Merguez worstjes staan bekend om de kruidige smaak en dieprode kleur, die te danken is aan komijn, koriander, knoflook, paprikapoeder en rode pepertjes. Haal deze worsten bij een Noord-Afrikaanse slager, dat zijn de lekkerste die je kunt krijgen!
Platbrood met merguez worstjes en salade
Merguez worstjes zijn heerlijk pittig en gekruid, ideaal voor op een platbrood. Ook eens lekker om in plaats van een hamburger te eten.
Voorbereiding 15 minuten min
Bereiding 15 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Noord-Afrikaans
Porties 4 platbroden
Ingrediënten
- 1 rode puntpaprika (in blokjes)
- 1 bosje radijsjes (in kwarten)
- 1 rode peper (in ringetjes)
- 2 tomaten (in blokjes)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 bosje peterselie
- ½ citroen
- 3 el olijfolie
- 4 merguez worstjes
- 4 platbroden
- 4 el Griekse yoghurt
Bereiding
- Snijd alle groenten zoals ze in het recept beschreven staan en doe ze in een kom. Knijp de citroen uit boven de groenten en giet de olijfolie eroverheen. Breng op smaak met peper en zout. Hussel goed door elkaar.
- Verhit een koekenpan met een scheutje olie op middelhoog vuur. Leg de merguez worstjes in de pan en bak in ongeveer 6 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Haal de merguez worstjes uit de pan.
- Verwarm de platbroden kort in de pan met de olie van de worstjes. Zodra ze warm zijn, mogen de broden weer uit de pan.
- Smeer per platbrood een eetlepel yoghurt over de bovenkant en leg er een merguez op. Schep de salade over de merguez en vouw het platbrood dicht. Serveer met soep, aardappeltjes of gegrilde groenten.
Tags
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.