Paddenstoelen op toast met peterselie en citroen

Paddenstoelen op toast, dat klinkt heel eenvoudig maar het is echt overheerlijk! Vooral op een herfstige middag zoals deze.

In de herfst staan de markten vol met verschillende paddenstoelen. Welke soorten je ook kiest, dit recept werkt altijd!

De aardse smaken van paddenstoelen combineren geweldig met de frisheid van de peterselie en citroen en door de vlezige structuur is dit een perfecte lunch voor een barre herfstdag, zoals vandaag.

Ingrediënten

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el boter
  • 400 gram gemengde paddenstoelen, in stukken gescheurd
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • ½ citroen
  • 4 dikke sneden zuurdesembrood
  • 1 bosje verse peterselie

Bereiding

Verhit de olie  in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak tot deze glazig is. Doe daarna de fijngehakte knoflook erbij en bak tot deze begint te geuren.

Voeg de boter en paddenstoelen toe aan de pan. Zorg ervoor dat ze genoeg ruimte hebben en niet op elkaar gestapeld liggen, dan worden ze mooi goudbruin, bak ze desnoods in twee batches goudbruin. 

Grill of rooster ondertussen de sneden brood tot ze knapperig zijn.

Rasp het schil van de citroen en voeg toe aan de paddenstoelen samen met de helft van de peterselie. Is het te droog? Voeg dan nog een beetje boter toe. Blus af met het sap van de citroen en breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door en bak mee voor één minuut. 

Schep de paddenstoelen op het geroosterde brood en garneer met de rest van de peterselie. 

Dit vind je misschien ook leuk
Hollandse garnalencocktail
Lees verder

Klassieke Hollandse garnalencocktail

Deze klassieke Hollandse garnalencocktail hoort natuurlijk op tafel te staan tijdens het kerstdiner. Het is nog steeds het perfecte voorgerecht wat altijd lukt.
Gepekelde eierdooiers in sojasaus
Lees verder

Gepekelde eierdooiers in sojasaus

Hebben jullie weleens gepekelde eierdooiers gegeten? In veel Aziatische keukens kennen ze dit en het is overheerlijk! Vooral in sojasaus.
Kip tikka masala recept
Lees verder

Kip tikka masala met rijst

Heb je dit weekend zin in iets anders dan groente, vlees en aardappelen? Dit Indiase kip tikka masala recept is het perfecte recept om je honger te stillen.
Chiapudding met frambozen
Lees verder

Chiapudding met frambozen

Chiapudding is niet alleen heel erg gezond, het is ook heel erg lekker! Als dessert, tussendoortje of ontbijt. En, het is ook heel makkelijk te maken.