Paddenstoelen op toast met peterselie en citroen

Paddenstoelen op toast, dat klinkt heel eenvoudig maar het is echt overheerlijk! Vooral op een herfstige middag zoals deze.

In de herfst staan de markten vol met verschillende paddenstoelen. Welke soorten je ook kiest, dit recept werkt altijd!

De aardse smaken van paddenstoelen combineren geweldig met de frisheid van de peterselie en citroen en door de vlezige structuur is dit een perfecte lunch voor een barre herfstdag, zoals vandaag.

Ingrediënten

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el boter
  • 400 gram gemengde paddenstoelen, in stukken gescheurd
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • ½ citroen
  • 4 dikke sneden zuurdesembrood
  • 1 bosje verse peterselie

Bereiding

Verhit de olie  in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak tot deze glazig is. Doe daarna de fijngehakte knoflook erbij en bak tot deze begint te geuren.

Voeg de boter en paddenstoelen toe aan de pan. Zorg ervoor dat ze genoeg ruimte hebben en niet op elkaar gestapeld liggen, dan worden ze mooi goudbruin, bak ze desnoods in twee batches goudbruin. 

Grill of rooster ondertussen de sneden brood tot ze knapperig zijn.

Rasp het schil van de citroen en voeg toe aan de paddenstoelen samen met de helft van de peterselie. Is het te droog? Voeg dan nog een beetje boter toe. Blus af met het sap van de citroen en breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door en bak mee voor één minuut. 

Schep de paddenstoelen op het geroosterde brood en garneer met de rest van de peterselie. 

Dit vind je misschien ook leuk
Portugees boerenkool recept caldo verde
Lees verder

Portugees boerenkool recept Caldo Verde

Wij eten boerenkool vooral in een stamppot, maar de Portugezen maken er ook soep van. Caldo Verde is een boerenkool recept wat heerlijk opwarmt deze dagen.
Gepekelde eierdooiers in sojasaus
Lees verder

Gepekelde eierdooiers in sojasaus

Hebben jullie weleens gepekelde eierdooiers gegeten? In veel Aziatische keukens kennen ze dit en het is overheerlijk! Vooral in sojasaus.
Crispy chili olie maken
Lees verder

Crispy chili olie maken

Crispy chili olie krijg je vaak als je Chinees eten bestelt. Je vraagt je dan altijd af: hoe maken ze dat toch? Met dit recept kun je het nu ook!
Soep met tortellini en spinazie
Lees verder

Soep met tortellini en spinazie

Tortellini pasta vinden we natuurlijk al overheerlijk, maar wat dacht je van een soep met tortellini? Het is wat ons betreft nu al de hit van het nieuwe jaar!