Als je quiche zegt, zeg je kaas. Maar wist je dat een traditionele quiche lorraine eigenlijk helemaal geen kaas bevat? Ook in deze versie met lente-ui zit geen kaas, alhoewel het wel enorm lekker is om er geraspte Gruyère en gesneden prei aan toe te voegen.
Ingrediënten
- 1 rol quichedeeg
- 3 stengels lente-ui, in ringetjes
- 200 gram gerookte spekjes
- 200 gram crème fraîche
- 4 verse eieren
- 150 ml melk
- 1 bolletje nootmuskaat
Benodigdheden:
- quichevorm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ℃.
Zet een bakpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes knapperig, bewaar het vet. Rol ondertussen het quichedeeg uit en bekleed daarna de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Kluts de eieren, crème fraîche en melk door elkaar in een grote mengkom. Voeg de lente-ui en de spekjes toe, met het vet van de spekjes en meng nog een keer goed door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en giet de vulling in de quichevorm.
Bak 25-30 minuten in de oven tot de quiche mooi goudbruin en gaar is.
Tags
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.