BLT sandwich met avocado

Brunch, lunch of welk moment je ook kiest, het is eigenlijk altijd een goed moment voor een BLT sandwich. En deze heeft als extraatje een puree van avocado.

We zijn het nieuwe jaar begonnen met het voornemen bewuster te eten en dan denk je niet meteen aan een BLT sandwich. Maar, ook een sandwich als deze kunnen we heel makkelijk een stuk gezonder maken.

Het draait uiteindelijk allemaal om balans, dus bij deze BLT (bacon, lettuce en tomato), zorgen we ervoor dat we wat extra gezonde dingen toevoegen. Denk dan aan bijvoorbeeld avocado en volkorenbrood. En ja, natuurlijk kun je ook witbrood gebruiken, of bacon weglaten. Uiteindelijk kun je altijd zelf je sandwich samenstellen, precies zoals jullie het zelf willen.

BLT sandwich met avocado

De bekende BLT sandwich uit Amerika is heerlijk op een lekker stuk gezond brood én met een puree van avocado als basis. Dat maakt het net wat gezonder voor wie dat wil.
5 van 1 stem
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 15 minuten
Gang Brunch, Lunch
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
 

  • 1 avocado
  • 1 grote tomaat
  • krop botersla
  • 4 sneden volkorenbrood
  • 8 plakken bacon of ontbijtspek
  • 20 gram tuinkers
  • tabasco (naar smaak)

Bereiding

  • Snijd de avocado doormidden en ontdoe van de pit. Schep het vruchtvlees in een kom en prak met een vork tot een egale puree. Breng op smaak met zout en eventueel een kneepje limoen of citroen. Snijd de tomaat in plakken en scheur de bladeren van de botersla.
  • Verhit een grillpan om de sneden brood in te roosteren, of doe dit in een broodrooster.
  • Leg de plakken bacon in een koude koekenpan en zet op middelhoog vuur. Bak de bacon tot deze knapperig is en goudbruine randjes heeft. Draai tijdens het bakken een keer om.
  • Besmeer twee sneden brood met avocadopuree. Leg hierop de botersla, tuinkers en tomaat. Breng de tomaat op smaak met zout, peper en tabasco. Maak de sandwich af met de plakken bacon en dek af met de laatste twee sneden brood. Snijd de sandwiches doormidden voor het serveren.
Ontvang iedere zaterdag receptinspiratieKlik hier en geef je op!
Dit vind je misschien ook leuk
Pan con tomate
Lees verder

Spaanse pan con tomate

Ontbijt in Spanje heeft meestal een bordje met heerlijk geroosterd brood met tomatenpulp. Pan con tomate heet het en het is zooo heerlijk!
Verse tomatensaus voor de pizza
Lees verder

Verse tomatensaus voor op de pizza

Bij een zelfgemaakte pizza hoort een verse tomatensaus, zoals je die op vakantie in Italië hebt gegeten. Dit is het recept dat je hiervoor nodig hebt.
Hollandse garnalencocktail
Lees verder

Klassieke Hollandse garnalencocktail

Deze klassieke Hollandse garnalencocktail hoort natuurlijk op tafel te staan tijdens het kerstdiner. Het is nog steeds het perfecte voorgerecht wat altijd lukt.