BLT sandwich met avocado

Brunch, lunch of welk moment je ook kiest, het is eigenlijk altijd een goed moment voor een BLT sandwich. En deze heeft als extraatje een puree van avocado.

We zijn het nieuwe jaar begonnen met het voornemen bewuster te eten en dan denk je niet meteen aan een BLT sandwich. Maar, ook een sandwich als deze kunnen we heel makkelijk een stuk gezonder maken.

Het draait uiteindelijk allemaal om balans, dus bij deze BLT (bacon, lettuce en tomato), zorgen we ervoor dat we wat extra gezonde dingen toevoegen. Denk dan aan bijvoorbeeld avocado en volkorenbrood. En ja, natuurlijk kun je ook witbrood gebruiken, of bacon weglaten. Uiteindelijk kun je altijd zelf je sandwich samenstellen, precies zoals jullie het zelf willen.

BLT sandwich met avocado

De bekende BLT sandwich uit Amerika is heerlijk op een lekker stuk gezond brood én met een puree van avocado als basis. Dat maakt het net wat gezonder voor wie dat wil.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 15 minuten
Gang Brunch, Lunch
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
 

  • 1 avocado
  • 1 grote tomaat
  • krop botersla
  • 4 sneden volkorenbrood
  • 8 plakken bacon of ontbijtspek
  • 20 gram tuinkers
  • tabasco (naar smaak)

Bereiding

  • Snijd de avocado doormidden en ontdoe van de pit. Schep het vruchtvlees in een kom en prak met een vork tot een egale puree. Breng op smaak met zout en eventueel een kneepje limoen of citroen. Snijd de tomaat in plakken en scheur de bladeren van de botersla.
  • Verhit een grillpan om de sneden brood in te roosteren, of doe dit in een broodrooster.
  • Leg de plakken bacon in een koude koekenpan en zet op middelhoog vuur. Bak de bacon tot deze knapperig is en goudbruine randjes heeft. Draai tijdens het bakken een keer om.
  • Besmeer twee sneden brood met avocadopuree. Leg hierop de botersla, tuinkers en tomaat. Breng de tomaat op smaak met zout, peper en tabasco. Maak de sandwich af met de plakken bacon en dek af met de laatste twee sneden brood. Snijd de sandwiches doormidden voor het serveren.
Dit vind je misschien ook leuk
Ierse ham chowder van Yvette van Boven
Lees verder

Ierse ham chowder van Yvette van Boven

Deze Ierse ham chowder is een perfect recept voor een makkelijke maandag waarop we lekker willen eten, zonder te veel tijd kwijt te zijn in de keuken.
Indonesische nasi goreng
Lees verder

Echte nasi goreng maken

Een echte nasi goreng maken, soms heb je daar gewoon heel veel zin in. En met dit recept is het zo gebeurd, want het is alles behalve ingewikkeld!
Zelf havermelk maken
Lees verder

Zelf havermelk maken doe je zo

Plantaardige melk wordt steeds populairder, maar is ook nog steeds een stuk duurder dan gewone melk. Daarom gaan wij zelf havermelk maken met dit recept.
Gepekelde eierdooiers in sojasaus
Lees verder

Gepekelde eierdooiers in sojasaus

Hebben jullie weleens gepekelde eierdooiers gegeten? In veel Aziatische keukens kennen ze dit en het is overheerlijk! Vooral in sojasaus.