Toast met citroenricotta, stoofpeer en pistache

Met dit lunchgerecht blijf je de komende dagen nog even in de feeststemming, want deze toast met citroenricotta en stoofperen is werkelijk hemels.

Na de feestdagen zijn er genoeg kliekjes over om te transformeren in nieuwe gerechten, zoals deze toast. Een van mijn favorieten zijn de stoofpeertjes, daar kun je alle kanten mee op. 

Van ontbijt tot dessert, ze kunnen elk moment van de dag nog een keer van pas komen. Dit brunch recept is perfect voor de late ochtend na een kerstdiner, om deze dagen feestelijk af te sluiten.

Toast met citroenricotta, stoofpeer en pistache

Dit toast recept met citroenricotta en stoofpeer is een lunchgerecht wat je stiekem altijd wilt blijven eten. Dus jullie zijn gewaarschuwd!
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 15 minuten
Gang Brunch, Lunch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 4 stoofperen
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • 250 gram ricotta
  • 1 citroen
  • 50 gram pistachenoten

Bereiding

  • Voeg de ricotta toe aan een keukenmachine. Rasp het zest van de citroen en voeg toe aan de keukenmachine. Snijd de citroen door de helft en knijp een van de helften uit boven de ricotta. Mix de ricotta voor 3 minuten tot deze luchtig en romig is.
  • Toast de sneden zuurdesembrood in de broodrooster of een grillpan.
  • Rooster de pistachenoten kort in een droge pan op middelhoog vuur tot ze beginnen te geuren. Hak ze daarna grof met een scherp mes.
  • Schep de ricotta op de sneden toast. Snijd de peertjes in vieren en verdeel ze over de laag ricotta. Strooi de gehakte pistachenootjes over de stoofperen.
Dit vind je misschien ook leuk
Pesto rijst
Lees verder

Pesto rijst maken

Een lekker makkelijk recept voor door de week is pesto met rijst. Heerlijk bij een stukje vis of een kipgerecht.
Zoete gepofte aardappel met zalm
Lees verder

Zoete gepofte aardappel met zalm

Zoete gepofte aardappel is perfect om door de week gevarieerd en gezond te eten. En deze zoete aardappel wordt gevuld met zalm voor voldoende omega 3 vetzuren.