Na de feestdagen zijn er genoeg kliekjes over om te transformeren in nieuwe gerechten, zoals deze toast. Een van mijn favorieten zijn de stoofpeertjes, daar kun je alle kanten mee op.
Van ontbijt tot dessert, ze kunnen elk moment van de dag nog een keer van pas komen. Dit brunch recept is perfect voor de late ochtend na een kerstdiner, om deze dagen feestelijk af te sluiten.
Toast met citroenricotta, stoofpeer en pistache
Dit toast recept met citroenricotta en stoofpeer is een lunchgerecht wat je stiekem altijd wilt blijven eten. Dus jullie zijn gewaarschuwd!
Voorbereiding 0 minuten min
Bereiding 15 minuten min
Gang Brunch, Lunch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 4 stoofperen
- 4 sneden zuurdesembrood
- 250 gram ricotta
- 1 citroen
- 50 gram pistachenoten
Bereiding
- Voeg de ricotta toe aan een keukenmachine. Rasp het zest van de citroen en voeg toe aan de keukenmachine. Snijd de citroen door de helft en knijp een van de helften uit boven de ricotta. Mix de ricotta voor 3 minuten tot deze luchtig en romig is.
- Toast de sneden zuurdesembrood in de broodrooster of een grillpan.
- Rooster de pistachenoten kort in een droge pan op middelhoog vuur tot ze beginnen te geuren. Hak ze daarna grof met een scherp mes.
- Schep de ricotta op de sneden toast. Snijd de peertjes in vieren en verdeel ze over de laag ricotta. Strooi de gehakte pistachenootjes over de stoofperen.
Tags
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.