Turks roerei met tomaat en paprika (Menemen)

Bij het weekend hoort roerei, maar ken je dit Turks roerei al? Menemen heet het, met tomaat en paprika en lekker brood.

Roerei hoort bij een goede start van de dag. En dit Turks roerei is een geweldige variatie op het wel bekende roerei. Waarom? Omdat er groenten in zitten.

In Nederland eten we nog steeds gemiddeld te weinig groenten. De manier om dat op te lossen is niet door extra groenten op te scheppen tijdens het avondeten, maar om ze toe te voegen aan andere eetmomenten van de dag, zoals het ontbijt. Dit recept voor Turks roerei, ook wel menemen genoemd, is perfect om dit eens uit te proberen. Het is lekker kruidig, boordevol smaak en zit tjokvol groenten. Bovendien ziet het er prachtig uit, zeker voor een lekkere zondagse brunch.

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 1 el roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 tl tomatenpuree
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 1 tl oregano
  • 1 tl pul biber
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • ½ bosje peterselie, fijngehakt 
  • 1 Turks brood 

Bereiding

Breek de eieren in een kom en kluts goed door elkaar. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak tot de uien een beetje gekarameliseerd zijn en de paprika zacht is. Voeg de tomatenpuree toe en bak één minuut mee om een beetje te ontzuren. Doe vervolgens de tomatenblokjes erbij en bak kort mee. 

Giet de geklutste eieren in de pan met groenten. Houd het eiermengsel rustig in beweging tot het ei begint te stollen. Voeg daarna de specerijen toe en ga verder met roeren. Breng de eieren op smaak met zout en peper zodra ze zijn gestold, anders worden de eieren grauw. Serveer de menemen in de pan en garneer met de peterselie. Serveer met Turks brood voor een compleet ontbijt.

Dit vind je misschien ook leuk
Hete bliksem recept met spekjes
Lees verder

Hete bliksem recept met spekjes

Hete bliksem is zo Hollands als het maar kan zijn, daarom is dit hete bliksem recept zoals onze moeders en grootmoeders het al maakten. Geniet ervan!
Chili sin carne
Lees verder

Chili sin carne met zoete aardappel

Het is makkelijke maandag, dus dan wil je een gerecht wat ook echt makkelijk te maken is. Daarom vandaag deze vegetarische chili sin carne met zoete aardappel.
Stoofperen maken
Lees verder

Stoofperen maken

Stoofperen zelf maken is helemaal niet moeilijk. Sterker nog het is heel makkelijk en heerlijk bij het kerstdiner dit jaar.