Recept voor wentelteefjes met vers fruit

Dit recept voor wentelteefjes geeft je vanaf nu de allerlekkerste én knapperigste wentelteefjes die je je maar kunt bedenken. En zo maak je ze!

Wentelteefjes, in het Frans ‘pain perdu’ genoemd, maken we blijkbaar al ons hele leven verkeerd! Er is een nieuwe culinaire trend die viral gaat waar wij nooit over hebben nagedacht. Maar in dit recept voor wentelteefjes leggen we precies uit hoe je, vanaf nu, de lekkerste teefjes krijgt.

Vaak als je een wentelteefje bakt, wordt deze toch slapper dan je had ingeschat. En, daar is nu een oplossing voor: rooster je brood goudbruin voordat je deze in het eimengsel dipt! Zo eenvoudig is het, dat we hier niet eerder aan hebben gedacht is een wonder.

Rooster ze goudbruin

Goudbruin is de perfecte kleur om je brood te roosteren. Is het brood iets lichter? Dan zuigt deze zich tóch nog vol met het eimengsel en verliest de toast die stevigheid die je wil. Als je het brood weer te donker toast, verbrandt deze in de pan. De karamellisatie van het brood geeft natuurlijk ook extra smaak en houdt je wentelteefje goed stevig.  

Recept voor wentelteefjes

Het is weekend en wat is dan lekkerder dan wentelteefjes met vers fruit. En zo maak je keer op keer de perfecte wentelteefjes die ook lekker knapperig zijn.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 15 minuten
Totaal 15 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Frans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
 

  • 4 sneetjes brood
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • tl vanillepasta
  • 4 el kristalsuiker
  • fruit naar keuze

Bereiding

  • Rooster het brood in de broodrooster of grillpan tot de sneden goudkleurig zijn.
  • Breek het ei in een diep bord en klop los. Voeg de melk, één theelepel kaneelpoeder en vanille pasta toe. Klop weer goed door.
  • Verhit een scheutje boter in een pan op middelhoog vuur. Dip de sneden brood in het eimengsel, tot ze van top tot teen zijn bedekt. Leg de toast in de pan en bak ze in ongeveer 4 minuten per kant goudbruin.
  • Meng ondertussen de kristalsuiker met de overgebleven kaneel en snijd je favoriete fruit in stukken.
  • Serveer de wentelteefjes met de kaneelsuiker en vers fruit.
Dit vind je misschien ook leuk
Madras curry recept
Lees verder

Madras curry recept uit India

Dit Madras curry recept komt uit India en is gemaakt met rundvlees. Ideaal als je een recept nodig hebt wat zich vrijwel vanzelf maakt.
Hollandse garnalencocktail
Lees verder

Klassieke Hollandse garnalencocktail

Deze klassieke Hollandse garnalencocktail hoort natuurlijk op tafel te staan tijdens het kerstdiner. Het is nog steeds het perfecte voorgerecht wat altijd lukt.
Japanse misosoep
Lees verder

Japanse misosoep

Zelf een misosoep maken? Het is heel makkelijk, maar vooral ook heel erg gezond. Dus, vanaf nu gewoon helemaal zelf doen.
Mexicaans guacamole recept
Lees verder

Mexicaans guacamole recept

Dit Mexicaanse guacamole recept is alles wat je nodig hebt om een authentieke guacamole te maken, met rijpe avocado’s en fris limoensap.