Wentelteefjes, in het Frans ‘pain perdu’ genoemd, maken we blijkbaar al ons hele leven verkeerd! Er is een nieuwe culinaire trend die viral gaat waar wij nooit over hebben nagedacht. Maar in dit recept voor wentelteefjes leggen we precies uit hoe je, vanaf nu, de lekkerste teefjes krijgt.
Vaak als je een wentelteefje bakt, wordt deze toch slapper dan je had ingeschat. En, daar is nu een oplossing voor: rooster je brood goudbruin voordat je deze in het eimengsel dipt! Zo eenvoudig is het, dat we hier niet eerder aan hebben gedacht is een wonder.
Rooster ze goudbruin
Goudbruin is de perfecte kleur om je brood te roosteren. Is het brood iets lichter? Dan zuigt deze zich tóch nog vol met het eimengsel en verliest de toast die stevigheid die je wil. Als je het brood weer te donker toast, verbrandt deze in de pan. De karamellisatie van het brood geeft natuurlijk ook extra smaak en houdt je wentelteefje goed stevig.
Recept voor wentelteefjes
Ingrediënten
- 4 sneetjes brood
- 1 ei
- 150 ml melk
- 1½ tl vanillepasta
- 4 el kristalsuiker
- fruit naar keuze
Bereiding
- Rooster het brood in de broodrooster of grillpan tot de sneden goudkleurig zijn.
- Breek het ei in een diep bord en klop los. Voeg de melk, één theelepel kaneelpoeder en vanille pasta toe. Klop weer goed door.
- Verhit een scheutje boter in een pan op middelhoog vuur. Dip de sneden brood in het eimengsel, tot ze van top tot teen zijn bedekt. Leg de toast in de pan en bak ze in ongeveer 4 minuten per kant goudbruin.
- Meng ondertussen de kristalsuiker met de overgebleven kaneel en snijd je favoriete fruit in stukken.
- Serveer de wentelteefjes met de kaneelsuiker en vers fruit.
Tags
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.