Recept voor wentelteefjes met vers fruit

Dit recept voor wentelteefjes geeft je vanaf nu de allerlekkerste én knapperigste wentelteefjes die je je maar kunt bedenken. En zo maak je ze!

Wentelteefjes, in het Frans ‘pain perdu’ genoemd, maken we blijkbaar al ons hele leven verkeerd! Er is een nieuwe culinaire trend die viral gaat waar wij nooit over hebben nagedacht. Maar in dit recept voor wentelteefjes leggen we precies uit hoe je, vanaf nu, de lekkerste teefjes krijgt.

Vaak als je een wentelteefje bakt, wordt deze toch slapper dan je had ingeschat. En, daar is nu een oplossing voor: rooster je brood goudbruin voordat je deze in het eimengsel dipt! Zo eenvoudig is het, dat we hier niet eerder aan hebben gedacht is een wonder.

Rooster ze goudbruin

Goudbruin is de perfecte kleur om je brood te roosteren. Is het brood iets lichter? Dan zuigt deze zich tóch nog vol met het eimengsel en verliest de toast die stevigheid die je wil. Als je het brood weer te donker toast, verbrandt deze in de pan. De karamellisatie van het brood geeft natuurlijk ook extra smaak en houdt je wentelteefje goed stevig.  

Recept voor wentelteefjes

Het is weekend en wat is dan lekkerder dan wentelteefjes met vers fruit. En zo maak je keer op keer de perfecte wentelteefjes die ook lekker knapperig zijn.
5 van 1 stem
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 15 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Frans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
 

  • 4 sneetjes brood
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • tl vanillepasta
  • 4 el kristalsuiker
  • fruit naar keuze

Bereiding

  • Rooster het brood in de broodrooster of grillpan tot de sneden goudkleurig zijn.
  • Breek het ei in een diep bord en klop los. Voeg de melk, één theelepel kaneelpoeder en vanille pasta toe. Klop weer goed door.
  • Verhit een scheutje boter in een pan op middelhoog vuur. Dip de sneden brood in het eimengsel, tot ze van top tot teen zijn bedekt. Leg de toast in de pan en bak ze in ongeveer 4 minuten per kant goudbruin.
  • Meng ondertussen de kristalsuiker met de overgebleven kaneel en snijd je favoriete fruit in stukken.
  • Serveer de wentelteefjes met de kaneelsuiker en vers fruit.
Ontvang iedere zaterdag receptinspiratieKlik hier en geef je op!
Dit vind je misschien ook leuk
Het klassieke erwtensoep recept
Lees verder

Het klassieke erwtensoep recept

Dit erwtensoep recept is zoals onze moeders en grootmoeders het al maakten, want deze soep is zo oud als de weg naar Rome.
Peri peri kip recept van Donna Hay
Lees verder

Peri peri kip recept van Donna Hay

Dit peri peri kip recept van Donna Hay is heel makkelijk zelf te maken én als je van pittig houdt is dit het perfecte gerecht voor door de week.
Soep met tortellini en spinazie
Lees verder

Soep met tortellini en spinazie

Tortellini pasta vinden we natuurlijk al overheerlijk, maar wat dacht je van een soep met tortellini? Het is wat ons betreft nu al de hit van het nieuwe jaar!