Paddenstoelen op toast met peterselie en citroen

Paddenstoelen op toast, dat klinkt heel eenvoudig maar het is echt overheerlijk! Vooral op een herfstige middag zoals deze.

In de herfst staan de markten vol met verschillende paddenstoelen. Welke soorten je ook kiest, dit recept werkt altijd!

De aardse smaken van paddenstoelen combineren geweldig met de frisheid van de peterselie en citroen en door de vlezige structuur is dit een perfecte lunch voor een barre herfstdag, zoals vandaag.

Ingrediënten

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el boter
  • 400 gram gemengde paddenstoelen, in stukken gescheurd
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • ½ citroen
  • 4 dikke sneden zuurdesembrood
  • 1 bosje verse peterselie

Bereiding

Verhit de olie  in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak tot deze glazig is. Doe daarna de fijngehakte knoflook erbij en bak tot deze begint te geuren.

Voeg de boter en paddenstoelen toe aan de pan. Zorg ervoor dat ze genoeg ruimte hebben en niet op elkaar gestapeld liggen, dan worden ze mooi goudbruin, bak ze desnoods in twee batches goudbruin. 

Grill of rooster ondertussen de sneden brood tot ze knapperig zijn.

Rasp het schil van de citroen en voeg toe aan de paddenstoelen samen met de helft van de peterselie. Is het te droog? Voeg dan nog een beetje boter toe. Blus af met het sap van de citroen en breng op smaak met zout en peper. Roer alles goed door en bak mee voor één minuut. 

Schep de paddenstoelen op het geroosterde brood en garneer met de rest van de peterselie. 

Dit vind je misschien ook leuk
Mexicaans guacamole recept
Lees verder

Mexicaans guacamole recept

Dit Mexicaanse guacamole recept is alles wat je nodig hebt om een authentieke guacamole te maken, met rijpe avocado’s en fris limoensap.
Frisse aardappelsalade
Lees verder

Frisse aardappelsalade

Een aardappelsalade kan heel ‘saai’ zijn. Maar daar brengt dit recept verandering in! Het is fris van smaak én fris van kleur. Wat wil je nog meer?!
Spaghetti met garnalen
Lees verder

Italiaanse spaghetti met garnalen

Pasta met vis is altijd een succes, vooral deze spaghetti met garnalen. Afkomstig van de rondreis die Jamie Oliver maakte door Italië.