Toast met citroenricotta, stoofpeer en pistache

Met dit lunchgerecht blijf je de komende dagen nog even in de feeststemming, want deze toast met citroenricotta en stoofperen is werkelijk hemels.

Na de feestdagen zijn er genoeg kliekjes over om te transformeren in nieuwe gerechten, zoals deze toast. Een van mijn favorieten zijn de stoofpeertjes, daar kun je alle kanten mee op. 

Van ontbijt tot dessert, ze kunnen elk moment van de dag nog een keer van pas komen. Dit brunch recept is perfect voor de late ochtend na een kerstdiner, om deze dagen feestelijk af te sluiten.

Toast met citroenricotta, stoofpeer en pistache

Dit toast recept met citroenricotta en stoofpeer is een lunchgerecht wat je stiekem altijd wilt blijven eten. Dus jullie zijn gewaarschuwd!
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 15 minuten
Gang Brunch, Lunch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 4 stoofperen
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • 250 gram ricotta
  • 1 citroen
  • 50 gram pistachenoten

Bereiding

  • Voeg de ricotta toe aan een keukenmachine. Rasp het zest van de citroen en voeg toe aan de keukenmachine. Snijd de citroen door de helft en knijp een van de helften uit boven de ricotta. Mix de ricotta voor 3 minuten tot deze luchtig en romig is.
  • Toast de sneden zuurdesembrood in de broodrooster of een grillpan.
  • Rooster de pistachenoten kort in een droge pan op middelhoog vuur tot ze beginnen te geuren. Hak ze daarna grof met een scherp mes.
  • Schep de ricotta op de sneden toast. Snijd de peertjes in vieren en verdeel ze over de laag ricotta. Strooi de gehakte pistachenootjes over de stoofperen.
Dit vind je misschien ook leuk
Vissoep met garnalen en kokos
Lees verder

Vissoep met garnalen en kokos

Een lekkere kom met warme soep, daar wordt iedereen toch blij van met dit weer? Vooral een gezonde Aziatische vissoep met garnalen.
Cacio e pepe pasta
Lees verder

Cacio e pepe pasta

Als je weleens in Rome op vakantie bent geweest ken je vast een cacio e pepe pasta. Een pastagerecht met een kaas en peper, meer niet. Maar ooooooh zo lekker!
Andijviestamppot met oude kaas
Lees verder

Andijviestamppot met oude kaas

Officieel kan het nog even: een andijviestamppot eten. Tot en met oktober is verse andijvie namelijk beschikbaar. Dus, het is nu de tijd om het te maken!