Zelf de lekkerste ijsthee maken van Yvette van Boven

IJsthee maken is alles behalve moeilijk. Vooral dit heerlijke frisse recept van Yvette van Boven springt er iedere zomer weer uit en mislukt nooit.

De lekkerste ijsthee maken we gewoon zelf, met alleen maar verse ingrediënten én geen toegevoegde suikers.

Op de redactie van Zin in Koffie is dit recept uit het boek ‘Home Made‘ van Yvette van Boven onze absolute zomerfavoriet. En als je er meteen een grote hoeveelheid van maakt heb je de komende dagen voldoende in de koelkast staan om van te blijven drinken. Dat is wel zo voordelig!

En volgens onze gezondheidsdeskundige Hetty Crèvecoeur is verse zelfgemaakte ijsthee ook de beste verlichting voor die verschrikkelijke opvliegers als je in de overgang zit. Twee vliegen in één klap dus.

Wil je meer receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten en meer.

Zelf verse ijsthee maken van Yvette van Boven

Zelfgemaakte ijsthee maak je heel makkelijk met een paar lekkere verse en vooral verkoelende ingrediënten.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 5 minuten
Afkoelen 30 minuten
Totaal 35 minuten
Gang Drankjes
Keuken Nederlands
Porties 2 liter ijsthee

Ingrediënten
 

  • 2 liter kokend heet water
  • 1 citroen (geraspt en uitgeperst)
  • 2 limoenen (uitgeperst)
  • 1 bosje muntblaadjes
  • 6 plakjes komkommer
  • honing (naar smaak)
  • ijsblokjes

Bereiding

  • Zet een ketel met water op (meeste ketels zijn zo'n 2 liter). Giet het kokende water over de verse munt in een glazen kan en laat een half uur afkoelen.
  • Voeg de citroenrasp en het sap van de citroen en limoenen toe aan de kan. Doe ook de komkommer en de honing erbij. Roer goed door tot de honing is opgelost.
  • Proef de ijsthee zodat deze de gewenste smaak heeft en zet tot gebruik in de koelkast. Zodra je de ijsthee serveert voeg je de ijsblokjes toe.

Ontvang ook receptinspiratie in je inbox

Wil je meer lekkere recepten en culinair nieuws ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor onze gratis mailing vol met recepten, reviews én aanbiedingen van onze partners.

Dit vind je misschien ook leuk
Pan con tomate
Lees verder

Spaanse pan con tomate

Ontbijt in Spanje heeft meestal een bordje met heerlijk geroosterd brood met tomatenpulp. Pan con tomate heet het en het is zooo heerlijk!
Frisse aardappelsalade
Lees verder

Frisse aardappelsalade

Een aardappelsalade kan heel ‘saai’ zijn. Maar daar brengt dit recept verandering in! Het is fris van smaak én fris van kleur. Wat wil je nog meer?!
Reuben sandwich met pastrami
Lees verder

Reuben sandwich met pastrami

De Reuben sandwich met pastrami is een wereldberoemd lunchgerecht uit New York. Maar hoe kun je deze ‘guilty pleasure’ op een gezonde manier zelf maken?