Een tacosalade zoals deze is de perfecte combinatie voor een gezonde maaltijdsalade, die je zonder enige vorm van schuld kunt opeten.
Het recept komt uit het Blue Zone kookboek van Dan Buettner, wat gaat over bepaalde plekken op aarde waar mensen gemiddeld het langste leven. Een zo’n plek is Loma Linda in Californië. Op deze plek woont een gemeenschap van Zevendedagsadventisten die alleen maar vegetarisch eten.
Deze tacosalade is hier een goed voorbeeld van. In Loma Linda noemen ze het ‘haystacks’ omdat het uit allemaal laagjes gezonde ingrediënten bestaat. Bonen, groenten, vezels en gezonde vetten in de vorm van avocado en cashewnoten. Het is een schaal met eten die je heel makkelijk met meerdere mensen kunt delen, wat ook een belangrijk onderdeel is van de eetcultuur van de Zevendedagsadventisten.
Overigens is de tacosalade ook heerlijk met een verse guacamole in plaats van de cashewnotenroom en de in blokjes gesneden avocado.
Tacosalade uit Loma Linda (Haystack)
Ingrediënten
Voor de cashewnotenroom:
- 150 gram cashewnoten (geweekt in heet water)
- 120 ml water
Voor de tacosalade:
- 50 gram licht gezouten tortillachips
- 100 gram romaine sla of andere stevige slasoort (in reepjes gesneden)
- 1 avocado (in blokjes gesneden)
- 1 romatomaat (in blokjes gesneden)
- 75 gram maïskorrels
- 150 gram zwarte bonen of kidneybonen (uit blik)
- 250 gram salsa van goede kwaliteit
Voor de garnering:
- 2 bosuitjes (in ringetjes gesneden)
- 1 bosje verse koriander (fijngehakt)
Bereiding
De cashewnotenroom maken:
- Voor het beste resultaat week je de cashewnoten voor in water. Doe dit minimaal 3 uur of laat het een nachtje in het water staan.
- Laat de cashewnoten goed uitlekken en voeg ze met de 120 ml water toe aan een keukenmachine.
- Laat op hoge snelheid draaien tot je een mooie zachte room hebt.
De tacosalade samenstellen:
- Begin met de tortillachips op de bodem van de schaal waarin je de tacosalade gaat maken.
- Bedek de tortillachips met een laagje van de salade. Dit doe je om ervoor te zorgen dat de chips niet helemaal zacht worden door het vocht uit de rest van de ingrediënten.
- Op de salade verdeel je de rest van de groenten (avocado, tomaat en maïs).
- Vervolgens voeg je een laag bonen toe, met daar bovenop de salsa. Deze salsa kun je kant en klaar kopen, maar let wel op de ingrediënten.
- Nu garneer je de tacosalade met de bosuitjes, de koriander én de cashewnotenroom.
Tags
Redactie
Zininkoffie.nl is het nieuwste online magazine voor 50+ vrouwen, bomvol informatieve artikelen, tips, tricks en tal van deskundigen.