Verse Vietnamese loempia maken met garnalen (Gỏi Cuốn)

Een verse Vietnamese loempia maken is niet moeilijk. Maar lekker! Vooral deze met garnalen. Tuurlijk kun je helemaal zelf bepalen wat je er allemaal in doet.

Een verse Vietnamese loempia is een feestje om te maken én te eten! Met de textuur van de knapperige groenten, zachte garnalen en het rubberige van de rijstvellen is dit een gezonde en geliefde combinatie.

Met de overheerlijke authentieke Vietnamese dipsaus nước chấm maak je dit gerecht helemaal af! Nước Chấm is de moeder van alle sauzen in Vietnam, het wordt bijna overal bij gegeten. Door het zoete van de suiker, het zoute van de vissaus en het zuurtje van deze limoen is deze dip perfect in balans. Vind je vissaus nou iets te heftig? Deze Vietnamese loempia is ook heel lekker met chilisaus of zelfgemaakte pindadressing.

Verse Vietnamese loempia maken met garnalen (Gỏi Cuốn)

Een verse Vietnamese loempia is makkelijk en snel gemaakt, maar vooral ook heel lekker én gezond om te eten. Stroop je mouwen dus maar alvast op!
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Vietnamees
Porties 12 loempia's

Ingrediënten
 

Voor de Vietnamese loempia:

  • 12 rijstvellen
  • 125 gram mihoen
  • 36 garnalen
  • 4 bospenen
  • 1 komkommer
  • 125 gram taugé
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje munt (koriander of Thaise basilicum)
  • 2 avocado’s

Voor de nước chấm:

  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 30 gram suiker
  • 45 ml warm water
  • limoen (uitgeperst)
  • 45 ml vissaus

Bereiding

  • Begin met het voorbereiden van de ingrediënten. Kook de mihoen gaar volgens de verpakking en spoel af onder koud water. Bak de garnalen gaar in een koekenpan en snijd de groenten in dunne reepjes.
  • Snijd voor de dipsaus de rode peper en knoflook fijn en doe in een kom. Voeg de suiker toe en mix goed door. Schenk het warme water bij de saus. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Knijp de limoenen uit boven de saus, en voeg als laatst de vissaus toe.
  • Meng de ingrediënten voor de dipsaus door elkaar in een kommetje.
  • Vul een diep bord, waar de rijstvellen in passen met warm water. Week de rijstvellen kort (10 seconden) in het warme water. Ze hoeven nog niet zacht te worden in het water, dat trekt langzaam in.
  • Begin met het vullen van de loempia's. Leg een paar blaadjes munt of koriander in net een stukje onder het midden van de loempia. Leg 3 garnalen per vel op een rijtje erop. Vul aan met de repen groenten die je lekker vindt!
  • Vouw de buitenkanten van het rijstvel naar binnen, net zoals bij een burrito. Rol de loempia's op en leg op een schaal. Herhaal met de rest van de rijstvellen en ingrediënten.
Dit vind je misschien ook leuk
Quiche met paddenstoelen
Lees verder

Quiche recept met paddenstoelen

Dit quiche recept is nu eens niet met ei, spek en kaas, maar vegetarisch met lekkere gemengde paddenstoelen. Makkelijk te maken én hartstikke gezond!
Stoofperen maken
Lees verder

Stoofperen maken

Stoofperen zelf maken is helemaal niet moeilijk. Sterker nog het is heel makkelijk en heerlijk bij het kerstdiner dit jaar.