Italiaanse tonijnsalade met witte bonen

Gezonde recepten hoeven niet ingewikkeld te zijn. Neem deze Italiaanse tonijnsalade met witte bonen: bomvol vezels en eiwitten én snel gemaakt!
Italiaanse tonijnsalade met witte bonen
Italiaanse tonijnsalade met witte bonen

Meer vezels eten, meer eiwitten eten, de gezonde adviezen vliegen je om de oren. Maar hoe zorg je ervoor dat er ook echt gerechten op tafel staan die daaraan voldoen? Deze Italiaanse tonijnsalade met witte bonen voldoet al aan beiden én is heel snel gemaakt.

Op de redactie van Zin in Koffie zijn we altijd wel op zoek naar vooral makkelijke en lekkere recepten die snel en goedkoop te maken zijn. Gewoon met alledaagse ingrediënten die je overal kunt krijgen. En deze tonijnsalade is inmiddels een vaste favoriet op onze lunchtafel. Het is eiwitrijk én het zit vol met vezels. Goed dus als je op je gezondheid let. Maar ook goed als je dat niet doet en gewoon lekker wilt eten. 

Wij hebben het recept ooit gevonden in het kookboek (H)EERLIJK van Gwyneth Paltrow. Het is één van onze favoriete boeken waar we regelmatig inspiratie uithalen. Vooral omdat het veel no-nonsense recepten bevat die makkelijk te maken zijn en altijd lukken. En, zonder dat je het in de gaten hebt eet je eerlijk en gezond. Dat past heel erg bij ons!

Italiaanse tonijnsalade met witte bonen

Deze tonijnsalade met witte bonen is makkelijk en snel te maken én smaakt goddelijk met een stuk geroosterd brood erbij. Mmmmm!
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Totaal 10 minuten
Gang Bijgerecht, Lunch, Salade
Keuken Italiaans, Mediterraan
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 3 el olijfolie
  • rasp van een halve citroen
  • 1 el versgeperst citroensap
  • 2 tl rode wijnazijn
  • 225 gram tonijn uit blik op olijfolie
  • 1 blik witte bonen (uitgelekt en goed afgespoeld met water)
  • 2 el rode ui (in dunne ringen gesneden)
  • 2 el platte peterselie (fijngehakt)
  • 3 lente-uitjes (fijngesneden)
  • 1 handje rucola
  • versgemalen zwarte peper en zeezout

Bereiding

  • Klop de olijfolie, de citroenrasp, het citroensap én de rode wijnazijn goed door elkaar in een grote kom.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en breng op smaak met peper en zout.

Ontvang ook receptinspiratie in je inbox

Wil je meer lekkere recepten en culinair nieuws ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor onze gratis mailing vol met recepten, reviews én aanbiedingen van onze partners.

Wat anderen nu lezen
Quiche met paddenstoelen

Quiche recept met paddenstoelen

Dit quiche recept is nu eens niet met ei, spek en kaas, maar vegetarisch met lekkere gemengde paddenstoelen. Makkelijk te maken én hartstikke gezond!
Indonesische nasi goreng

Echte nasi goreng maken

Een echte nasi goreng maken, soms heb je daar gewoon heel veel zin in. En met dit recept is het zo gebeurd, want het is alles behalve ingewikkeld!
Cacio e pepe pasta

Cacio e pepe pasta

Als je weleens in Rome op vakantie bent geweest ken je vast een cacio e pepe pasta. Een pastagerecht met een kaas en peper, meer niet. Maar ooooooh zo lekker!