Als je in het zuiden van Italië bent geweest, aan de kust van Amalfi, dan weet je dat ze niet alleen van verse vis houden, maar ook van veel groente. Deze gefrituurde bloemkool is daar een goed voorbeeld van.
Het is heel makkelijk te maken en heerlijk als bijgerecht. Bij ons op de redactie is het zelfs zo populair dat we het regelmatig als snack voor bij de borrel maken. Het is eigenlijk de Italiaanse versie van de Japanse tempura: gefrituurde groente in een dun beslag. En het allerlekkerste is dat de buitenkant knapperig is, terwijl de binnenkant nog steeds zacht is en vol van smaak.
Gefrituurde bloemkool uit Amalfi
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 2 eieren
- 4 el Parmesaan
- 2 el bloem
- 4 el olijfolie
- versgemalen zwarte peper en zout
- 1 handje verse platte peterselie (fijngehakt)
Bereiding
- Doe de bloemkool in een pan met water en kook voor ongeveer 5 minuten. Giet daarna meteen af en leg het in ijswater of doe de bloemkool onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.
- Droog de gekookte bloemkool met keukenpapier en verdeel in roosjes. Meng ondertussen de eieren met de Parmesaanse kaas en peper en zout. Doe de bloem in een apart kommetje.
- Zodra de bloemkool roosjes zijn afgekoeld haal je ze eerst door de bloem. Daarna haal je ze een voor een door het eimengsel.
- Verhit de olie in een pan en frituur de bloemkoolroosjes in kleine hoeveelheden tot ze goudbruin zijn. Garneer met de fijngehakte peterselie en nog wat Parmesaan als je dat lekker vindt.
Ontvang ook receptinspiratie in je inbox
Wil je meer lekkere recepten en culinair nieuws ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor onze gratis mailing vol met recepten, reviews én aanbiedingen van onze partners.
Tags
Redactie
Zininkoffie.nl is het nieuwste online magazine voor 50+ vrouwen, bomvol informatieve artikelen, tips, tricks en tal van deskundigen.