Gefrituurde bloemkool uit Amalfi

Een heerlijk zomers bijgerecht maak je heel makkelijk met gefrituurde bloemkool uit Amalfi in Italië.
Gefrituurde bloemkool uit Amalfi
Gefrituurde bloemkool uit Amalfi

Als je in het zuiden van Italië bent geweest, aan de kust van Amalfi, dan weet je dat ze niet alleen van verse vis houden, maar ook van veel groente. Deze gefrituurde bloemkool is daar een goed voorbeeld van.

Het is heel makkelijk te maken en heerlijk als bijgerecht. Bij ons op de redactie is het zelfs zo populair dat we het regelmatig als snack voor bij de borrel maken. Het is eigenlijk de Italiaanse versie van de Japanse tempura: gefrituurde groente in een dun beslag. En het allerlekkerste is dat de buitenkant knapperig is, terwijl de binnenkant nog steeds zacht is en vol van smaak.

Wil je meer receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten en meer.

Gefrituurde bloemkool uit Amalfi

In het zuiden van Italië maken ze deze overheerlijke gefrituurde bloemkool. Heerlijk als bijgerecht óf als snack bij een lekker glas koude wijn.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
 

  • 1 bloemkool
  • 2 eieren
  • 4 el Parmesaan
  • 2 el bloem
  • 4 el olijfolie
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 handje verse platte peterselie (fijngehakt)

Bereiding

  • Doe de bloemkool in een pan met water en kook voor ongeveer 5 minuten. Giet daarna meteen af en leg het in ijswater of doe de bloemkool onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.
  • Droog de gekookte bloemkool met keukenpapier en verdeel in roosjes. Meng ondertussen de eieren met de Parmesaanse kaas en peper en zout. Doe de bloem in een apart kommetje.
  • Zodra de bloemkool roosjes zijn afgekoeld haal je ze eerst door de bloem. Daarna haal je ze een voor een door het eimengsel.
  • Verhit de olie in een pan en frituur de bloemkoolroosjes in kleine hoeveelheden tot ze goudbruin zijn. Garneer met de fijngehakte peterselie en nog wat Parmesaan als je dat lekker vindt.

Ontvang ook receptinspiratie in je inbox

Wil je meer lekkere recepten en culinair nieuws ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor onze gratis mailing vol met recepten, reviews én aanbiedingen van onze partners.

Wat anderen nu lezen
Zelf een zuurdesemstarter maken

Je eigen zuurdesemstarter maken

Zelf zuurdesembrood bakken, het is heel populair. Maar hoe begin je? Alles start met zelf een zuurdesemstarter maken. We gaan het stap voor stap doen.
Zelf sambal maken sambal oelek

Zelf sambal oelek maken

Wij houden in Nederland heel erg veel van sambal, vooral sambal oelek. Maar hoe kun je heel makkelijk zelf sambal maken? We hebben het recept hiervoor!
Chili sin carne

Chili sin carne met zoete aardappel

Het is makkelijke maandag, dus dan wil je een gerecht wat ook echt makkelijk te maken is. Daarom vandaag deze vegetarische chili sin carne met zoete aardappel.
Het klassieke erwtensoep recept

Het klassieke erwtensoep recept

Dit erwtensoep recept is zoals onze moeders en grootmoeders het al maakten, want deze soep is zo oud als de weg naar Rome.