Italiaanse stoofpot met kip

Een Italiaanse stoofpot met kip is een perfect recept voor door de week. Dit recept van Yvette van Boven is makkelijk én snel te maken.

Als je Italiaanse stoofpot zegt denken we meteen aan uitgestrekte mooie Italiaanse landschappen met van die langwerpige Italiaanse bomen langs de weg én prachtige rustieke landhuizen. Perfect beeld om door de week te hebben als je lekker aan je eigen keukentafel zit voor het avondeten!

Deze Italiaanse stoofpot is met kip en is ideaal voor een doordeweekse dag waarop je makkelijk maar wel lekker wilt eten. Een eenpansgerecht is dan dé oplossing. Dit recept is van Yvette van Boven, die eigenlijk altijd makkelijke en smaakvolle recepten heeft waar iedereen blij van wordt. En, wil je een avond geen vlees eten, dan kun je nog steeds dit recept maken maar vervang je de kip met meer van die lekkere vlezige paddenstoelen naar keuze. 

Wil je wekelijks receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten.

Italiaanse stoofpot met kip

Deze Italiaanse stoofpot met kip is perfect voor een donderdagavond als je lekker makkelijk en toch smaakvol wilt koken.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 45 minuten
Totaal 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 2 el olijfolie
  • 1 uit (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gedroogde peper (verkruimeld)
  • 6 kippendijen
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 blikken gepelde tomaten (400 gram per blik)
  • 1 kg spinazie (goed gewassen en harde stelen verwijderd)
  • 4 stengels bleekselderij (gehakt)
  • 1 handvol paddenstoelen (schoon geborsteld)

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en smoor de ui. Voeg als de ui glazig is de knoflook en het pepertje toe. Fruit kort mee.
  • Bestrooi de kippendijen met zout en peper en voeg ze aan de pan toe. Bak ze aan alle kanten mooi bruin.
  • Giet de blikken tomaten erbij en vervolgens de spinazie, bleekselderij en paddenstoelen. Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat 45 minuten op laag vuur stoven. Proef of er nog zou en peper bij moet.
  • Dien de kippenstoof op, overgoten met wat extra olijfolie.

Notities

Je kunt deze Italiaanse stoofpot het beste eten met polenta of wat pasta.
Dit vind je misschien ook leuk
Reuben sandwich met pastrami
Lees verder

Reuben sandwich met pastrami

De Reuben sandwich met pastrami is een wereldberoemd lunchgerecht uit New York. Maar hoe kun je deze ‘guilty pleasure’ op een gezonde manier zelf maken?
Gekneusde komkommersalade
Lees verder

Gekneusde komkommersalade (Pai huang gua)

Deze gekneusde komkommersalade uit China is een complete rage op TikTok. Maar is het ook lekker? Na het maken van dit recept zijn jullie waarschijnlijk ook om!
Chiapudding met frambozen
Lees verder

Chiapudding met frambozen

Chiapudding is niet alleen heel erg gezond, het is ook heel erg lekker! Als dessert, tussendoortje of ontbijt. En, het is ook heel makkelijk te maken.