Het fijne aan dit kip Marbella recept, uit het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi, is dat het ook echt heel simpel is om te maken. Je legt letterlijk alles bij elkaar in een braadslee, laat het marineren én zet het in de oven.
Als je deze kip Marbella nog nooit eerder hebt gemaakt, ga dat dan echt doen. Het is op ieder feestje, etentje óf doordeweekse dag een gegarandeerd succes. Het is gezouten, het is zoet, maar vooral ook heel sappig. De kipstukken zuigen al die overheerlijke marinade op en lijken het ook niet meer los te laten.
Kip Marbella van Yotam Ottolenghi
Ingrediënten
- 8 kippenbouten (tot het bot ingekerfd)
- 5 tenen knoflook (fijngehakt)
- 15 gram verse oregano
- 3 el rode wijnazijn
- 3 el olijfolie
- 100 gram ontpitte groene olijven
- 60 gram kappertjes (plus 2 eetlepels van de pekel)
- 120 gram medjool-dadels (ontpit en in vieren gesneden)
- 2 laurierblaadjes
- 120 ml droge witte wijn
- 1 el dadelmelasse (of donkere stroop)
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Leg de kip in een glazen of roestvrijstalen kom en voeg alle overige ingrediënten toe. Behalve de wijn en de dadelmelasse. voeg 1 theelepel zout en versgemalen zwarte peper toe en meng goed door elkaar.
- Dek de kom af en laat het, bij voorkeur, 24 uur marineren in de koelkast. Schep de kip in de tussentijd af en toe om, zodat de marinade echt overal komt.
- Verhit de oven voor op 180℃.
- Verdeel de kippenbouten in een middelgrote braadslee met een hoge rand en verdeel de marinade over alle stukken. Roer nu ook de witte wijn en de melasse door elkaar en giet het mengsel over de kip. Zet de braadslee in de oven en braad het geheel in zo'n 50 minuten gaar. Bedruip de kip twee of drie keer tot het vlees goudbruin en gaar is.
- Haal de braadslee uit de oven, schik alle bouten op een grote schaal, bestrooi met verse oreganoblaadjes en dien op.
Ontvang ook receptinspiratie in je inbox
Wil je meer lekkere recepten en culinair nieuws ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor onze gratis mailing vol met recepten, reviews én aanbiedingen van onze partners.
Redactie
Bij Zininkoffie.nl begint alles met een kop koffie en een goed verhaal. Een goed gesprek begint tenslotte vaak met koffie en dat geldt ook voor ons online magazine.Onze redactie speurt dagelijks naar de leukste trends, inspirerende verhalen en praktische tips. Altijd met een frisse blik en een koffie-first insteek. Of het nu gaat om kijk- en luistertips, expertadvies of gewoon iets leuks om je dag mee te beginnen, wij zorgen voor jouw dagelijkse shot inspiratie.