Kip Marbella recept van Yotam Ottolenghi

Dit kiprecept van Yotam Ottolenghi is inmiddels immens populair: kip Marbella. Zodra je het een keer hebt gemaakt, snap je helemaal waarom!

Het fijne aan dit kip Marbella recept, uit het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi, is dat het ook echt heel simpel is om te maken. Je legt letterlijk alles bij elkaar in een braadslee, laat het marineren én zet het in de oven.

Als je deze kip Marbella nog nooit eerder hebt gemaakt, ga dat dan echt doen. Het is op ieder feestje, etentje óf doordeweekse dag een gegarandeerd succes. Het is gezouten, het is zoet, maar vooral ook heel sappig. De kipstukken zuigen al die overheerlijke marinade op en lijken het ook niet meer los te laten.

Wil je meer receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten en meer.

Kip Marbella van Yotam Ottolenghi

Kip uit de oven is eigenlijk altijd wel lekker, maar dit recept maakt het extra lekker door de verschillende smaken die in de braadslee samenkomen.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 50 minuten
Marineren 1 dag
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 8 personen

Ingrediënten
 

  • 8 kippenbouten (tot het bot ingekerfd)
  • 5 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 15 gram verse oregano
  • 3 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • 100 gram ontpitte groene olijven
  • 60 gram kappertjes (plus 2 eetlepels van de pekel)
  • 120 gram medjool-dadels (ontpit en in vieren gesneden)
  • 2 laurierblaadjes
  • 120 ml droge witte wijn
  • 1 el dadelmelasse (of donkere stroop)
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Leg de kip in een glazen of roestvrijstalen kom en voeg alle overige ingrediënten toe. Behalve de wijn en de dadelmelasse. voeg 1 theelepel zout en versgemalen zwarte peper toe en meng goed door elkaar.
  • Dek de kom af en laat het, bij voorkeur, 24 uur marineren in de koelkast. Schep de kip in de tussentijd af en toe om, zodat de marinade echt overal komt.
  • Verhit de oven voor op 180℃.
  • Verdeel de kippenbouten in een middelgrote braadslee met een hoge rand en verdeel de marinade over alle stukken. Roer nu ook de witte wijn en de melasse door elkaar en giet het mengsel over de kip. Zet de braadslee in de oven en braad het geheel in zo'n 50 minuten gaar. Bedruip de kip twee of drie keer tot het vlees goudbruin en gaar is.
  • Haal de braadslee uit de oven, schik alle bouten op een grote schaal, bestrooi met verse oreganoblaadjes en dien op.

Ontvang ook receptinspiratie in je inbox

Wil je meer lekkere recepten en culinair nieuws ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor onze gratis mailing vol met recepten, reviews én aanbiedingen van onze partners.

Dit vind je misschien ook leuk
Vegetarische tajine met pompoen en linzen
Lees verder

Vegetarische tajine met pompoen en linzen

Een vegetarische tajine is perfect als je op zoek bent naar recepten voor een dag zonder vlees. Deze tajine met pompoen en linzen bevat alles wat je nodig hebt!
Peri peri kip recept van Donna Hay
Lees verder

Peri peri kip recept van Donna Hay

Dit peri peri kip recept van Donna Hay is heel makkelijk zelf te maken én als je van pittig houdt is dit het perfecte gerecht voor door de week.
Pasteitjes gevuld met paddenstoelenragout
Lees verder

Pasteitjes met paddenstoelenragout

Niets zo vertrouwd als pasteitjes gevuld met paddenstoelenragout. Dus ook dit jaar staat het bij ons op het kerstmenu. Dit is wel een vegetarische versie.
Stoofperen maken
Lees verder

Stoofperen maken

Stoofperen zelf maken is helemaal niet moeilijk. Sterker nog het is heel makkelijk en heerlijk bij het kerstdiner dit jaar.