Kip Marbella recept van Yotam Ottolenghi

Dit kiprecept van Yotam Ottolenghi is inmiddels immens populair: kip Marbella. Zodra je het een keer hebt gemaakt, snap je helemaal waarom!
Kip Marbella van Ottolenghi
Kip Marbella van Ottolenghi

Het fijne aan dit kip Marbella recept, uit het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi, is dat het ook echt heel simpel is om te maken. Je legt letterlijk alles bij elkaar in een braadslee, laat het marineren én zet het in de oven.

Als je deze kip Marbella nog nooit eerder hebt gemaakt, ga dat dan echt doen. Het is op ieder feestje, etentje óf doordeweekse dag een gegarandeerd succes. Het is gezouten, het is zoet, maar vooral ook heel sappig. De kipstukken zuigen al die overheerlijke marinade op en lijken het ook niet meer los te laten.

Wil je meer receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten en meer.

Kip Marbella van Yotam Ottolenghi

Kip uit de oven is eigenlijk altijd wel lekker, maar dit recept maakt het extra lekker door de verschillende smaken die in de braadslee samenkomen.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 50 minuten
Marineren 1 dag
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 8 personen

Ingrediënten
 

  • 8 kippenbouten (tot het bot ingekerfd)
  • 5 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 15 gram verse oregano
  • 3 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • 100 gram ontpitte groene olijven
  • 60 gram kappertjes (plus 2 eetlepels van de pekel)
  • 120 gram medjool-dadels (ontpit en in vieren gesneden)
  • 2 laurierblaadjes
  • 120 ml droge witte wijn
  • 1 el dadelmelasse (of donkere stroop)
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Leg de kip in een glazen of roestvrijstalen kom en voeg alle overige ingrediënten toe. Behalve de wijn en de dadelmelasse. voeg 1 theelepel zout en versgemalen zwarte peper toe en meng goed door elkaar.
  • Dek de kom af en laat het, bij voorkeur, 24 uur marineren in de koelkast. Schep de kip in de tussentijd af en toe om, zodat de marinade echt overal komt.
  • Verhit de oven voor op 180℃.
  • Verdeel de kippenbouten in een middelgrote braadslee met een hoge rand en verdeel de marinade over alle stukken. Roer nu ook de witte wijn en de melasse door elkaar en giet het mengsel over de kip. Zet de braadslee in de oven en braad het geheel in zo'n 50 minuten gaar. Bedruip de kip twee of drie keer tot het vlees goudbruin en gaar is.
  • Haal de braadslee uit de oven, schik alle bouten op een grote schaal, bestrooi met verse oreganoblaadjes en dien op.

Ontvang ook receptinspiratie in je inbox

Wil je meer lekkere recepten en culinair nieuws ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor onze gratis mailing vol met recepten, reviews én aanbiedingen van onze partners.

Wat anderen nu lezen
Frisse aardappelsalade

Frisse aardappelsalade

Een aardappelsalade kan heel ‘saai’ zijn. Maar daar brengt dit recept verandering in! Het is fris van smaak én fris van kleur. Wat wil je nog meer?!
Zelf een zuurdesemstarter maken

Je eigen zuurdesemstarter maken

Zelf zuurdesembrood bakken, het is heel populair. Maar hoe begin je? Alles start met zelf een zuurdesemstarter maken. We gaan het stap voor stap doen.
Verse tomatensaus voor de pizza

Verse tomatensaus voor op de pizza

Bij een zelfgemaakte pizza hoort een verse tomatensaus, zoals je die op vakantie in Italië hebt gegeten. Dit is het recept dat je hiervoor nodig hebt.
Boterkoek recept

Oud-Hollands boterkoek recept

Boterkoek is een Hollandse favoriet van velen. Daarom hebben we vandaag een boterkoek recept wat je heel makkelijk zelf kunt maken.