Zoete gepofte aardappel met zalm

Zoete gepofte aardappel is perfect om door de week gevarieerd en gezond te eten. En deze zoete aardappel wordt gevuld met zalm voor voldoende omega 3 vetzuren.

Zoete aardappel is altijd lekker voor de afwisseling met de normale aardappel en heeft zoveel mogelijkheden! Dit zoete gepofte aardappel recept is daar het bewijs van.

Of het nu in een stamppot is, als zachte soep of uit de oven, zoals in dit recept voor zoete gepofte aardappel met zalm. De variaties zijn eindeloos en de smaak is continue weer verrassend lekker. Maar wist je dat de zoete aardappel eigenlijk geen aardappel is, maar een groente? De zoete aardappel wordt ook wel bataat genoemd en komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar wordt inmiddels over de hele wereld gegeten.

Zoete gepofte aardappel met zalm

Zoete gepofte aardappel in combinatie met zalm en crème fraiche, is een absolute match made in heaven. En ook nog eens hartstikke gezond!
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 4 zoete aardappels
  • 250 ml crème fraîche
  • 300 gram zalm
  • ½ bosje bieslook
  • 1 komkommer (in linten)
  • 1 limoen

Bereiding

  • Verhit de oven voor op 190 °C
  • Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels. Smeer ze in met een klein scheutje olie, zodat ze helemaal zijn bedekt. Pak elke zoete aardappel apart in een stuk aluminiumfolie en sluit helemaal af. in de zoete aardappel
  • Leg de ingepakte zoete aardappels in de oven. Bak ze in 45 minuten gaar.
  • Kruid de zalm met zout en peper en leg op een bakplaat. Bak de laatste 6 minuten de zalm mee tot deze gaar is aan de buitenkant en mooi rosé van binnen.
  • Snijd de bieslook fijn en meng met de crème fraîche en het sap van een halve limoen. Leg de komkommerlinten in een kom, breng op smaak met peper en zout en voeg het sap van de andere helft van de limoen toe. Meng goed door elkaar.
  • Snijd de zoete aardappels aan de bovenkant open en trek ze een beetje uit elkaar met een vork, zodat je ze goed kan vullen. Trek de zalm uit elkaar met een vork zodat er grove snippers ontstaan.
  • Vul de zoete aardappel met de crème fraîche, schep de zalm erin en maak af met de komkommerlinten en een beetje bieslook. Serveer met een salade.
Dit vind je misschien ook leuk
Madras curry recept
Lees verder

Madras curry recept uit India

Dit Madras curry recept komt uit India en is gemaakt met rundvlees. Ideaal als je een recept nodig hebt wat zich vrijwel vanzelf maakt.
Pan con tomate
Lees verder

Spaanse pan con tomate

Ontbijt in Spanje heeft meestal een bordje met heerlijk geroosterd brood met tomatenpulp. Pan con tomate heet het en het is zooo heerlijk!