Lomo Saltado een gerecht uit Peru

Lomo Saltado is een gerecht uit Peru, met Chinese invloeden. Een soort wokgerecht wat heel makkelijk en snel gemaakt is.
Lomo Saltado
Lomo Saltado

Lomo Saltado is een Peruaans-Chinees fusion gerecht, waarin Peruaanse smaken worden gecombineerd met Chinese roerbaktechnieken. Normaal gesproken wordt dit gerecht gemaakt met aji amarillo pasta, gemaakt van gele, Peruaanse pepers. 

Als je een potje van deze pasta kunt vinden in een toko, voeg dan zeker een eetlepel toe voor een authentieke smaak. Als je geen aji amarillo pasta hebt, kun je nog steeds een heerlijke Lomo Saltado maken zonder. Serveer dit gerecht met frieten en witte rijst om het helemaal compleet te maken.

Ingrediënten

  • 400 gram ossenhaas, in reepjes
  • 2 rode uien, in veertjes
  • 1 rode paprika, in repen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in partjes
  • 3 el sojasaus
  • 2 el rode wijnazijn
  • ½ bosje koriander

Bereiding

Meng de biefstukreepjes met peper en zout. Verhit een wok op hoog vuur, voeg een scheut zonnebloemolie toe en bak de biefstukreepjes tot ze zijn dichtgeschroeid. Haal ze uit de pan en zet apart.

Wok nu de rode ui, paprika en knoflook voor een minuut of twee. Voeg daarna de tomaten en het vlees toe samen met de sojasaus en rode wijnazijn. Bak 2 minuten mee tot alles goed is gemengd. Hak ondertussen de koriander fijn.

Hou je van meer saus? Voeg dan nog een scheutje water toe met een halve theelepel maïzena. Roer goed door tot de saus begint in te dikken.

Serveer dit gerecht met rijst en/of friet en strooi de koriander over de Lomo Saltado.

Wat anderen nu lezen
Groentesoep maken met bonen

Italiaanse groentesoep maken met bonen

Een hartige groentesoep maken voor deze koude wintermaanden, dat is wat de Italianen hartstikke goed kunnen. En wij nu ook met dit makkelijke en snelle recept.
Het klassieke erwtensoep recept

Het klassieke erwtensoep recept

Dit erwtensoep recept is zoals onze moeders en grootmoeders het al maakten, want deze soep is zo oud als de weg naar Rome.
Coq au vin recept

Klassiek coq au vin recept

Dit coq au vin recept is een absolute Franse klassieker die niet mag ontbreken in je repertoire. En zo maak je die echte, authentieke versie.