Een gezond voedingspatroon is goed vol te houden met de juiste snacks, maar jammer genoeg zijn de tussendoortjes uit de supermarkt niet allemaal even gezond. Daarom gaan we dit jaar zelf mueslirepen maken die we tussendoor kunnen eten.
Je weet precies wat erin gaat en je hebt dus volledige controle over wat je wel of niet eet. Plus in deze mueslirepen zit geen overbodige suiker. Ook hebben we geen oven nodig, dus voor je het weet ben je klaar. Vervang de cranberry’s ook eens met rozijnen of ander gedroogd fruit. En, als repen niet jouw ding zijn, vorm er dan gewoon kleine balletjes van. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Zelf mueslirepen maken
Benodigdheden
- keukenmachine
- bakpapier
Ingrediënten
- 200 gram hazelnoten
- 60 gram havermoutvlokken
- 3 dadels
- 50 gram gedroogde cranberry’s
- 1 el chiazaad
Bereiding
- Verdeel de hazelnoten over een helft van een theedoek. Vouw de andere kant er overheen en wrijf over elkaar zodat de velletjes van de hazelnoten vallen.
- Voeg de hazelnoten, havermoutvlokken en een goede snuf zout toe aan de keukenmachine. Draai de hazelnoten en havermout in twee minuten tot kleine kruimels.
- Voeg de dadels toe en draai kort door tot er een samenhangend deeg ontstaat. Draai niet langer!
- Schep het mengsel in een mengkom en voeg de gedroogde cranberry’s en chiazaad toe. Kneed of roer goed door elkaar. Is het deeg te plakkerig? Zet dan even in de koelkast om op te stijven.
- Leg een vel bakpapier klaar en schep hierop het deeg. Leg hier weer een ander vel bakpapier op zodat het deeg niet blijft plakken. Rol het deeg uit tot een dikke plak met een deegroller en leg in de koelkast om af te koelen.
- Snijd voor het eten de koek in ruiten, repen of rol er balletjes van.
Tags
Arne Wolven
Arne Wolven was culinair redacteur bij het programma 'Koffietijd' en nu is hij dat ook weer bij het online magazine Zin in Koffie. Met zijn passie voor koken en vooral bakken, deelt hij bruikbare recepten uit binnen- én buitenland waarmee we wekelijks ons menu kunnen vullen.