Mueslirepen maken met hazelnoten, havermout en cranberry’s

Tuurlijk mogen we nog steeds tussendoor wat snacken, als we het maar gezond doen! Daarom gaan we zelf mueslirepen maken met alleen maar gezonde ingrediënten.

Een gezond voedingspatroon is goed vol te houden met de juiste snacks, maar jammer genoeg zijn de tussendoortjes uit de supermarkt niet allemaal even gezond. Daarom gaan we dit jaar zelf mueslirepen maken die we tussendoor kunnen eten.

Je weet precies wat erin gaat en je hebt dus volledige controle over wat je wel of niet eet. Plus in deze mueslirepen zit geen overbodige suiker. Ook hebben we geen oven nodig, dus voor je het weet ben je klaar. Vervang de cranberry’s ook eens met rozijnen of ander gedroogd fruit. En, als repen niet jouw ding zijn, vorm er dan gewoon kleine balletjes van. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Zelf mueslirepen maken

Deze makkelijke mueslirepen maken we met gezonde, eerlijke ingrediënten die niet alleen lekker, maar ook goed voor je zijn.
Nog geen beoordelingen
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 15 minuten
Gang Snack
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • keukenmachine
  • bakpapier

Ingrediënten
 

  • 200 gram hazelnoten
  • 60 gram havermoutvlokken
  • 3 dadels
  • 50 gram gedroogde cranberry’s
  • 1 el chiazaad

Bereiding

  • Verdeel de hazelnoten over een helft van een theedoek. Vouw de andere kant er overheen en wrijf over elkaar zodat de velletjes van de hazelnoten vallen.
  • Voeg de hazelnoten, havermoutvlokken en een goede snuf zout toe aan de keukenmachine. Draai de hazelnoten en havermout in twee minuten tot kleine kruimels.
  • Voeg de dadels toe en draai kort door tot er een samenhangend deeg ontstaat. Draai niet langer!
  • Schep het mengsel in een mengkom en voeg de gedroogde cranberry’s en chiazaad toe. Kneed of roer goed door elkaar. Is het deeg te plakkerig? Zet dan even in de koelkast om op te stijven.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep hierop het deeg. Leg hier weer een ander vel bakpapier op zodat het deeg niet blijft plakken. Rol het deeg uit tot een dikke plak met een deegroller en leg in de koelkast om af te koelen.
  • Snijd voor het eten de koek in ruiten, repen of rol er balletjes van.
Ontvang iedere zaterdag receptinspiratieKlik hier en geef je op!
Dit vind je misschien ook leuk
Fluffy pancakes met blauwe bessen
Lees verder

Fluffy pancakes met blauwe bessen

In het weekend maakt culinair redacteur Arne altijd een uitgebreide brunch klaar thuis en daar horen fluffy pancakes met blauwe bessen bij.
Kruidnoten maken
Lees verder

Kruidnoten maken voor pakjesavond

Hoort wie klopt daar kinderen? Ja, het is al bijna pakjesavond en daar hoort lekkernij bij. Daarom gaan we kruidnoten maken. Zoals het hoort!
Mexicaans guacamole recept
Lees verder

Mexicaans guacamole recept

Dit Mexicaanse guacamole recept is alles wat je nodig hebt om een authentieke guacamole te maken, met rijpe avocado’s en fris limoensap.
Soep met tortellini en spinazie
Lees verder

Soep met tortellini en spinazie

Tortellini pasta vinden we natuurlijk al overheerlijk, maar wat dacht je van een soep met tortellini? Het is wat ons betreft nu al de hit van het nieuwe jaar!
Zelf havermelk maken
Lees verder

Zelf havermelk maken doe je zo

Plantaardige melk wordt steeds populairder, maar is ook nog steeds een stuk duurder dan gewone melk. Daarom gaan wij zelf havermelk maken met dit recept.