Mueslirepen maken met hazelnoten, havermout en cranberry’s

Tuurlijk mogen we nog steeds tussendoor wat snacken, als we het maar gezond doen! Daarom gaan we zelf mueslirepen maken met alleen maar gezonde ingrediënten.

Een gezond voedingspatroon is goed vol te houden met de juiste snacks, maar jammer genoeg zijn de tussendoortjes uit de supermarkt niet allemaal even gezond. Daarom gaan we dit jaar zelf mueslirepen maken die we tussendoor kunnen eten.

Je weet precies wat erin gaat en je hebt dus volledige controle over wat je wel of niet eet. Plus in deze mueslirepen zit geen overbodige suiker. Ook hebben we geen oven nodig, dus voor je het weet ben je klaar. Vervang de cranberry’s ook eens met rozijnen of ander gedroogd fruit. En, als repen niet jouw ding zijn, vorm er dan gewoon kleine balletjes van. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Zelf mueslirepen maken

Deze makkelijke mueslirepen maken we met gezonde, eerlijke ingrediënten die niet alleen lekker, maar ook goed voor je zijn.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 15 minuten
Totaal 15 minuten
Gang Snack
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • keukenmachine
  • bakpapier

Ingrediënten
 

  • 200 gram hazelnoten
  • 60 gram havermoutvlokken
  • 3 dadels
  • 50 gram gedroogde cranberry’s
  • 1 el chiazaad

Bereiding

  • Verdeel de hazelnoten over een helft van een theedoek. Vouw de andere kant er overheen en wrijf over elkaar zodat de velletjes van de hazelnoten vallen.
  • Voeg de hazelnoten, havermoutvlokken en een goede snuf zout toe aan de keukenmachine. Draai de hazelnoten en havermout in twee minuten tot kleine kruimels.
  • Voeg de dadels toe en draai kort door tot er een samenhangend deeg ontstaat. Draai niet langer!
  • Schep het mengsel in een mengkom en voeg de gedroogde cranberry’s en chiazaad toe. Kneed of roer goed door elkaar. Is het deeg te plakkerig? Zet dan even in de koelkast om op te stijven.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep hierop het deeg. Leg hier weer een ander vel bakpapier op zodat het deeg niet blijft plakken. Rol het deeg uit tot een dikke plak met een deegroller en leg in de koelkast om af te koelen.
  • Snijd voor het eten de koek in ruiten, repen of rol er balletjes van.
Dit vind je misschien ook leuk
Vissoep met garnalen en kokos
Lees verder

Vissoep met garnalen en kokos

Een lekkere kom met warme soep, daar wordt iedereen toch blij van met dit weer? Vooral een gezonde Aziatische vissoep met garnalen.
Ierse ham chowder van Yvette van Boven
Lees verder

Ierse ham chowder van Yvette van Boven

Deze Ierse ham chowder is een perfect recept voor een makkelijke maandag waarop we lekker willen eten, zonder te veel tijd kwijt te zijn in de keuken.
Zuurkool uit de oven
Lees verder

Pittig zuurkool recept uit de oven

Dit zuurkool recept is anders dan je van zuurkool gewend bent. Ten eerste is het pittig door wat chili én het gaat de oven in met aardappelpuree. Mmm!