Pesto rijst maken

Een lekker makkelijk recept voor door de week is pesto met rijst. Heerlijk bij een stukje vis of een kipgerecht.
Pesto rijst
Pesto rijst

Soms heb je van die doordeweekse avonden waarop je graag restjes wil opmaken die je nog in de koelkast hebt staan. Denk aan de overheerlijke zelfgemaakte pesto die je laatst hebt gemaakt.

Pesto hoef je natuurlijk niet alleen maar met pasta te eten. Het kan ook perfect op een geroosterd broodje tijdens de lunch, óf als bijgerecht met rijst. Daarom maken we het vanavond met arboriorijst. Overigens is het ook een heel lekkere combinatie voor als je deze zomer buiten gaat bbq-en of picknicken. 

Wil je wekelijks receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten.

Pesto rijst maken

Pesto met rijst is een heerlijke combinatie wat je als bijgerecht kunt gebruiken bij tal van gerechten.
Voorbereiding 0 minuten
Bereiding 25 minuten
Totaal 25 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 250 gram arboriorijst
  • zelfgemaakte pesto
  • 450 ml groente bouillon (verwarmd)
  • 4 stengels lente-ui (fijngehakt)
  • 1 citroen (uitgeperst)
  • 2 el olijfolie
  • verse basilicumblaadjes
  • Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Meng in een pan de rijst met de helft van de hoeveelheid pesto die je wilt. Zorg ervoor dat alle rijst goed bedekt is met de pesto. en giet de hete bouillon over de rijst.
  • Doe het vuur aan onder de pan en met de rijst en de bouillon goed door. Voeg zout naar smaak toe en zet het vuur laag zodra de bouillon begint te koken. Deksel erop en 20 minuten op het vuur laten staan.
  • Na 20 minuten is de rijst klaar en kun je de pan van het vuur halen. Doe de pesto rijst in een schaal en giet het citroensap er overheen. Doe ook de 2 eetlepels olijfolie erbij en de andere helft van de pesto.
  • Meng het geheel nog een keer goed en voeg dan de versgemalen zwarte peper toe, plus de verse blaadjes basilicum en de fijngehakte lente-ui. Maak af met de Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Wat anderen nu lezen
Peri peri kip recept van Donna Hay

Peri peri kip recept van Donna Hay

Dit peri peri kip recept van Donna Hay is heel makkelijk zelf te maken én als je van pittig houdt is dit het perfecte gerecht voor door de week.
Omeletrolletjes met zpinazievulling

Omeletrolletjes met spinazievulling

Af en toe een vegetarisch recept is perfect ter afwisseling. Deze omeletrolletjes met spinazievulling kun je maken als ontbijt, lunch of zelfs avondeten!
Hollandse garnalencocktail

Klassieke Hollandse garnalencocktail

Deze klassieke Hollandse garnalencocktail hoort natuurlijk op tafel te staan tijdens het kerstdiner. Het is nog steeds het perfecte voorgerecht wat altijd lukt.
Pan con tomate

Spaanse pan con tomate

Ontbijt in Spanje heeft meestal een bordje met heerlijk geroosterd brood met tomatenpulp. Pan con tomate heet het en het is zooo heerlijk!