Vakantie met een hond, hier moet je op letten

Wil je op vakantie met een hond? Dat kan tegenwoordig op steeds meer plekken, maar er zijn ook nog andere dingen waar je op moet letten.

Tja, je beste vriend op vier poten moet natuurlijk mee op vakantie! Het gezin of je reisgezelschap is gewoon niet compleet zonder. Maar waar ga je lekker onbezorgd op vakantie met een hond? Onze vrijetijdsdeskundige Marleen Brekelmans, van Bijzonderplekje.nl, heeft handige tips én plekjes waar je naartoe kunt.

Of je nu langer weggaat of alleen een weekend, er zijn gelukkig steeds meer mogelijkheden om op vakantie met een hond te gaan. Vooral in eigen land. Marleen heeft tal van bijzondere plekjes gevonden waar jouw beste vriend van harte welkom is én waar je met gerust hart naartoe kunt gaan.

Op vakantie met een hond

Je hebt eindelijk vakantie of de mogelijkheid om een lang weekend weg te gaan. Dat wil je natuurlijk doen met de hond, maar ook op een plek waar je echt dat vakantiegevoel krijgt. Mooi interieur, mooie omgeving, lekker luxe en niet volledig afgetrapt. Nee, je wilt een bijzonder plekje waar niet alleen je hond welkom is, maar waar je ook zelf volop kunt genieten van een tijdje weg van huis. Even kunnen opladen en jezelf verwennen. Je hebt het verdiend!

Gelukkig zijn er steeds meer fijne plekjes in Nederland waar je vakantie met een hond kunt vieren, zonder dat je ergens bent weggestopt. Of je nu kiest voor een bosrijke omgeving, of juist een plek aan zee. Of, misschien wil je echt even de sfeer op het platteland opsnuiven? Deze hondvriendelijke accommodaties zijn op verschillende plekken in Nederland te vinden. Maar, let wel op: het is altijd goed om nog steeds van te voren te checken of alles wel echt mogelijk is én of er nog andere dingen zijn waar je op moet letten, voordat je vertrekt.

Een B&B in Zuid-Limburg

Als je van lekker huiselijke accommodaties houdt, dan is een bed & breakfast natuurlijk ideaal. Ook je hond kan dit waarschijnlijk zeer waarderen. Dus, op naar Zuid-Limburg waar B&B Bij Tante Toos te vinden is. 

Deze locatie ligt op de grens met Duitsland, dus hier kun je ook nog een uitstapje naar maken. Maar vraag is of je wel zover weg wilt van dit leuke huis. Het heeft maar twee kamers en ligt midden in de natuur. Perfect voor heerlijke wandelingen waar je hond ook blij van wordt. En, het enige wat je hoort als je in het bed & breakfast bent is het kabbelende beekje naast je deur. 

Vakantie aan zee

Ben je meer een type voor een vakantie aan zee? Dan kun je met je hond gaan uitwaaien op Vlieland, bij Badhotel Bruin. Ondanks dat het hotel midden in het dorp staat, zit je echt op loopafstand van de kust en de duinen, waar je natuurlijk eindeloos kunt wandelen met je beste vriend.

Het hotel heeft appartementen waar honden van harte welkom zijn. Dus, je hebt de luxe en omgeving van een hotel, terwijl je ook het comfort hebt van je eigen appartement. Het beste van twee werelden, op een plek die altijd blijft boeien. Onze Nederlandse eilanden zijn gewoon magisch!

Vakantiehuis in het zuiden

Weer even terug naar Zuid-Limburg, want daar staat in Vijlen, in de heuvels, het Hans & Grietje vakantiehuis, met hond Boy die je van harte welkom heet bij aankomst. Hond Boy werd, dankzij de tweets van de eigenaar, een begrip op Twitter. Dus, als er één locatie is die helemaal is ingesteld op honden, dan is het dit vakantiehuis wel! En dat merk je aan alles.

Het is een idyllische locatie, met sfeervolle inrichting en vooral een prachtig uitzicht. Maar, het Hans & Grietjes huisje is niet de enige plek die ze hebben. Er is nog een tweede locatie voor meerdere personen. De oude vakwerkboerderij is net zo sfeervol, maar dan geschikt voor maximaal 10 personen. Dus, als je met de hele familie een weekend weg wilt, kun je hier terecht.

Weetjes voor een vakantie met een hond

Natuurlijk zijn er nog veel meer locaties door heel Nederland, waar je met je grote (of kleine) vriend terecht kunt. Maar wat moet je nog meer weten als je een vakantie met een hond wil boeken? Om te beginnen dat het altijd verstandig is om even te checken of de locatie écht geschikt is voor honden. Wat zijn alle mogelijkheden, voorwaarden én zaken die misschien niet staan vermeld op de website. Neem gewoon voor alle zekerheid contact op voordat je boekt. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Verder kan het zijn dat er toch restricties zitten aan het meenemen van je huisdier. Misschien willen de eigenaren namelijk niet dat de hond meegaat tijdens het hoogseizoen, als er heel veel kinderen rondlopen op de locatie. Of, heb je twee honden in plaats van één? Allemaal zaken die van invloed kunnen zijn op je uiteindelijke boeking. Net als de faciliteiten voor de hond. Het is goed om van te voren met de eigenaar te overleggen wat er allemaal is én wat je eventueel nog moet meenemen.

Kortom, op vakantie met een hond is geweldig en zeker ook heel goed mogelijk. Maar, laat je niet verrassen en plan alles van te voren. Zo kun je volop genieten van dat weekendje weg, of die langere vakantie waar je zo naar uitkeek. Veel plezier alvast!

Dit vind je misschien ook leuk
Stap voor stap je eigen tekening maken
Lees verder

Zo zet je stap voor stap jouw creatie op papier

Iedereen is creatief en je creatie op papier zetten is helemaal niet ingewikkeld. Sterker nog, daar hoef je echt geen kunstenaar voor te zijn! Zo ga je stap voor stap aan de slag.