Ovenschotel met bloemkool, broccoli en kaas

Deze ovenschotel met bloemkool, broccoli en kaas is een makkelijke start van de week én een gegarandeerd succes, ook bij de niet zo makkelijke groente eters.

Het is weer makkelijke maandag! Ovenschotels zijn heel eenvoudig te maken, zo ook deze vegetarische ovenschotel met bloemkool, broccoli en kaas. En, het handige aan dit recept is dat het makkelijk aan te passen is naar je eigen smaak. 

Hou je meer van kruidig eten? Dan kun je paprikapoeder, kerrie of nootmuskaat toevoegen. Heb je liever een koolhydraatarm recept? Laat dan de aardappelen weg. Over de kaas valt natuurlijk niet te onderhandelen, dat hoef ik hopelijk niet uit te leggen. 

Ingrediënten 

  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 500 gram vastkokende aardappelen 
  • 200 ml slagroom
  • 2 eieren 
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 bosje bieslook, fijngesneden 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes of partjes. Leg de aardappelen in een pan en vul aan met water tot ze net onder staan, breng ze daarna op smaak met zout. Zet de pan op het vuur en kook de aardappelen 15 minuten tot ze net niet gaar zijn.  

Breng ondertussen een andere pan met water aan de kook. Blancheer de bloemkool voor 5 minuten en de broccoli 3 minuten. Zet aan de kant. Kluts de eieren en voeg de slagroom en 50 gram geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en zout. 

Vet een ovenschaal in met boter en schep de bloemkool, broccoli en aardappelen in de ovenschaal. Giet het eiermengsel over de groenten en strooi de overgebleven kaas over de ovenschotel heen. Zet de ovenschaal in de oven en bak de ovenschotel in 15 tot 20 minuten gaar. 

Haal de ovenschaal uit de oven en laat 5 minuten staan. Strooi de bieslook over de ovenschotel en serveer in zijn geheel.

Dit vind je misschien ook leuk
Witlof met ham en kaas uit de oven
Lees verder

Witlof met ham en kaas uit de oven

Wij houden van witlof met ham en kaas uit de oven. Het is online één van de meest gezochte recepten. Daarom hebben we een heel lekker recept voor jullie.
Andijviestamppot met oude kaas
Lees verder

Andijviestamppot met oude kaas

Officieel kan het nog even: een andijviestamppot eten. Tot en met oktober is verse andijvie namelijk beschikbaar. Dus, het is nu de tijd om het te maken!