Een culinaire rondreis door Italië levert heerlijke recepten op. Dat ondervond Jamie Oliver ook met zijn boek ‘Jamie’s Italië‘. Op het eiland Sicilië vond hij een klein restaurantje waar deze eenvoudige spaghetti met garnalen op het menu stond.
Hoe simpeler de recepten hoe lekkerder de gerechten vaak zijn. Deze spaghetti met garnalen bewijst dat ook weer eens. Pasta, garnalen, knoflook en wat tomaat. Maar het resultaat is heerlijk, zonnig én heel makkelijk om te maken. En alle ingrediënten zijn over ook eenvoudig te krijgen. Daar hoef je tegenwoordig niet meer voor naar een Italiaanse speciaalzaak.
Siciliaanse spaghetti met garnalen
Ingrediënten
- 450 gram gedroogde spaghetti
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- olijfolie
- 2 tenen knoflook (fijngehakt)
- 1 gedroogde Spaanse peper (verkruimeld)
- 400 gram rauwe garnalen
- 1 glas witte wijn
- 6 zongedroogde tomaten (fijngehakt tot een puree)
- 1 citroen (rasp en sap)
- 2 handenvol rucola (grof gehakt)
Bereiding
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten kokend water.
- Verhit ondertussen 3 flinke scheuten olijfolie in een grote koekenpan en gooi er de knoflook en Spaanse peper bij. Doe zodra de knoflook begint te kleuren de garnalen erbij en bak die gedurende 1 minuut.
- Giet de witte wijn en de tomatenpuree erbij en laat het mengsel een paar minuten pruttelen. Laat de gare pasta uitlekken in een vergiet en bewaar een beetje van het kookvocht.
- Hussel de spaghetti en de saus door elkaar en knijp het citroensap erover. Doe de helft van de rucola erbij. Giet er eventueel een beetje van het kookvocht bij om de saus iets dunner te maken. Doe er zout en peper bij.
- Verdeel de pasta over vier borden en strooi er de geraspte citroenschil en de rest van de rucola over.
Ontvang ook receptinspiratie in je inbox
Wil je meer lekkere recepten en culinair nieuws ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor onze gratis mailing vol met recepten, reviews én aanbiedingen van onze partners.
Redactie
Bij Zininkoffie.nl begint alles met een kop koffie en een goed verhaal. Een goed gesprek begint tenslotte vaak met koffie en dat geldt ook voor ons online magazine.Onze redactie speurt dagelijks naar de leukste trends, inspirerende verhalen en praktische tips. Altijd met een frisse blik en een koffie-first insteek. Of het nu gaat om kijk- en luistertips, expertadvies of gewoon iets leuks om je dag mee te beginnen, wij zorgen voor jouw dagelijkse shot inspiratie.