Tuna melt sandwich

Tonijnsalade met gesmolten kaas er overheen en dan die knapperige korst van het brood als je er in bijt. Inderdaad, vandaag het recept voor een tuna melt!

Ben je op zoek naar de ultieme lunch voor dit weekend? De tuna melt sandwich heeft alles wat je hartje begeert. Gesmolten kaas, knapperig brood en frisse tonijnsalade. Zoek dus niet verder!  

Het lekkerste is om hiervoor rustiek brood van de bakker te nemen . Maar je kunt natuurlijk altijd brood gebruik wat je nog hebt liggen. Een net wat dikker stuk maakt het makkelijker om de tuna melt te maken.

Ingrediënten

  • 2 blikken tonijn
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 augurken, in blokjes
  • ½ bosje peterselie, grof gehakt
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • tabasco
  • 4 sneetjes brood
  • 20 gram boter
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 2 tomaten, in plakken

Bereiding

Laat de tonijn uitlekken en meng daarna in een kom samen met de rode ui, augurken, peterselie, mayonaise, yoghurt en een paar druppeltjes tabasco. Breng het op smaak met zout en peper en zet het apart. 

Besmeer één zijde van elke snee brood met boter, deze zijden worden de buitenkant van het broodje. Verdeel de tonijnsalade en de cheddar over binnen (de niet-besmeerde) zijden van twee sneden brood. 

Bak de tuna melt in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot de kaas gesmolten is en het brood een mooie goudbruine kleur heeft. Leg de tomaten over de gesmolten kaas en bestrooi met een snuf zout.

Dit vind je misschien ook leuk
Ierse ham chowder van Yvette van Boven
Lees verder

Ierse ham chowder van Yvette van Boven

Deze Ierse ham chowder is een perfect recept voor een makkelijke maandag waarop we lekker willen eten, zonder te veel tijd kwijt te zijn in de keuken.
Stamppot met zuurkool en cranberries
Lees verder

Stamppot met zuurkool en cranberries

Een stamppot met zuurkool en cranberries is niet alleen heel lekker, het is ook hartstikke goed voor onze darmflora omdat de kool gefermenteerd is.