Soep met tortellini en spinazie

Tortellini pasta vinden we natuurlijk al overheerlijk, maar wat dacht je van een soep met tortellini? Het is wat ons betreft nu al de hit van het nieuwe jaar!

Buiten is het guur, maar binnen is het vanavond heerlijk warm met deze soep met tortellini en spinazie. Het is een combinatie die, voor ons in ieder geval, alle vakjes aanvinkt.

En als je dan ook een beetje snel klaar wilt zijn met koken, dan is deze soep ook ideaal. Italianen doen dat natuurlijk sowieso heel goed: lekker veel groente, overheerlijke pasta gevuld met een vulling die je zelf bepaalt en dan als laatste lekker veel Parmezaanse kaas. Oh ja en wat absoluut niet mag ontbreken is die hint citroen die de soep heerlijk fris maakt. Wij starten januari goed!

Soep met tortellini en spinazie

Soep met tortellini, dat is toch ieders droom? Die van ons in ieder geval wel, want we zijn dol op pasta, maar ook dol op een warme, behagelijke soep.
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • ½ tl chilivlokken
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 250 gram verse tortellini
  • 200 gram babyspinazie
  • 1 citroen
  • 100 gram Parmezaan

Bereiding

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak kort mee tot de ui glazig is en voeg de cherrytomaten en chilivlokken erbij. Bak mee tot de cherrytomaten zacht zijn en een beetje uit elkaar vallen.
  • Giet de kippenbouillon in de pan en leg de rozemarijn, tijm en laurier erin. Laat de soep warm worden en laat 5 minuten pruttelen zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Voeg de tortellini toe en kook gaar volgens de verpakking.
  • Roer er de laatste minuut de babyspinazie door, zodat deze niet te gaar wordt en breng de soep op smaak met vers citroensap, citroenrasp, zout en zwarte peper.
  • Rasp de Parmezaan voor het serveren over de soep.
Dit vind je misschien ook leuk
Portugees boerenkool recept caldo verde
Lees verder

Portugees boerenkool recept Caldo Verde

Wij eten boerenkool vooral in een stamppot, maar de Portugezen maken er ook soep van. Caldo Verde is een boerenkool recept wat heerlijk opwarmt deze dagen.
Knolselderijpuree
Lees verder

Knolselderijpuree

Knolselderijpuree is een gezonde variant op de aardappelpuree. En lekker dat het is! Wat overigens ook lekker is, het is ook een heel budgetvriendelijke optie.
Zalm met mango-avocadosalsa
Lees verder

Zalm met mango-avocadosalsa en kokosrijst

Het is vrijdag visdag, daarom maken we vandaag dit stuk zalm met mango-avocadosalsa. Gezond en heerlijk fris van smaak. Perfect om het weekend mee te beginnen!