Omeletrolletjes met spinazievulling

Af en toe een vegetarisch recept is perfect ter afwisseling. Deze omeletrolletjes met spinazievulling kun je maken als ontbijt, lunch of zelfs avondeten!

Vegetarisch, makkelijk én toch heel smakelijk. Het kan allemaal! Als we wat inspiratie nodig hebben maken we deze omeletrolletjes met spinazievulling. Het is een soort hartige crêpes, maar dan gemaakt van ei. Dat maakt deze ‘pannenkoekjes’ ook zo lekker licht en luchtig.

Overigens is de combinatie van spinazie met kaas ook altijd een ‘winner’, want de smaken gaan gewoon heel goed samen. En omdat je de omeletrolletjes in de oven doet worden de randjes zo lekker knapperig. Echt alles aan dit vegetarische gerecht is heerlijk. En, ideaal als je wat wilt afvallen. Ga het dus maar snel eens proberen!

Wil je wekelijks receptinspiratie ontvangen in je inbox? Geef je dan hier op voor de gratis mailing vol met lekkere recepten.

Omeletrolletjes met spinazievulling

Deze vegetarische omeletrolletjes met spinazievulling zijn echt perfect als ontbijt, als lunch én als dinergerecht.
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 40 minuten
Totaal 1 uur
Gang Brunch, Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt
Keuken Frans, Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 750 gram spinazie (gewassen)
  • 125 gram magere verse roomkaas
  • 8 el parmezaanse kaas (geraspt)
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • nootmuskaat (geraspt)
  • 4 eieren
  • 2 el water
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190℃
  • Kook de spinazie in een grote pan in zo'n 6 a 7 minuten gaar en laat goed uitlekken.
  • Meng de verse roomkaas met 4 eetlepels Parmezaanse kaas door de spinazie en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Klop de eieren los met het water en zout en peper naar smaak. Bestrijk een kleine koekenpan met antiaanbaklaag met wat olie. Laat heet worden en schenk er voldoende ei in (circa 2 eetlepels) voor een kleine omelet. Bak die kort tot deze is gestold en neem het uit de pan. Bak op deze manier 8 kleine omeletjes.
  • Schep een lepel van de spinazievulling op de rand van een omeletje, rol het op en leg het in een ondiepe ovenschaal. Vul op deze manier alle omeletjes en leg ze dicht naast elkaar in de ovenschaal.
  • Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas en laat ze in ongeveer 25 minuten mooi goudbruin worden in de oven.
Dit vind je misschien ook leuk
Italiaanse stoofpot met kip
Lees verder

Italiaanse stoofpot met kip

Een Italiaanse stoofpot met kip is een perfect recept voor door de week. Dit recept van Yvette van Boven is makkelijk én snel te maken.
Pasta met bonen en pancetta
Lees verder

Pasta met bonen en pancetta

Deze makkelijke pasta met bonen en pancetta is in één pan te maken en lekker snel klaar, op zo’n doordeweekse donderdag als vandaag.